Hur konverterar jag en bil från gas till Propane?

Konvertera en bil från gas till propan kan göras på två sätt. Det enklaste sättet är att ta fordonet till en kvalificerad omvandling entreprenör och betalar för att få arbetet gjort. För dem som har rätt Environmental Protection Agency (EPA) certifiering, är det också möjligt att utföra konverteringen på en egen. Det första steget är att se till att bilen i fråga är väl underhållet, och i gott skick. Börjar med en välskött bil kommer att undvika problem längre ner på gatan. Innan konvertering från gas till propan, kolla tillverkarens garanti villkor på fordonet. Konvertering kommer sannolikt garantin ogiltig.

Nästa, välja mellan ett slutet kretslopp och ett öppet kretslopp. Den största skillnaden är att ett slutet kretslopp kommer att anslutas till det elektriska systemet i fordonet. Den innehåller en sensor som ger kontinuerlig feedback på prestanda och justerar bränsle luft förhållande bygger på att prestanda läsning. Ett öppet kretslopp är ett billigare alternativ, men kommer inte tillåta föraren att bedöma systemets prestanda. När den typ av system som väljs, en omvandling kit som är kompatibel med bilens motor måste köpas. Satsen innehåller all hårdvara som krävs, inklusive en förgasare och tank. Elektronik och programvara för konvertering kommer också att finnas.

Nästa steg är att montera flytande propan tank på fordonet. Därefter kör slangar på ett sådant sätt att de inte skadas av någon väg faror. Modifiera motorn enligt ombyggnadssats instruktioner. Glöm inte att justera cam timing och kompressionsförhållande. En elektronisk avstängningsventilen måste också vara installerat, hålla propan bort från motorn när den inte används, och stoppa propan från flödar i händelse av en olycka. De sista stegen i konvertera bilen från gas till propan som bränsle bilen med propan, och för att leta efter läckor i systemet. Var speciellt försiktig om läckor runt filtret. Göra nödvändiga ändringar i tidsplanen. De flesta bilar måste vara inställd på tomgång långsammare för att kunna möta propan använda. En av de största fördelarna med att konvertera en bil från gas till propan kostnadsbesparingarna. Flytande propan kan kosta så lite som hälften av motsvarande mängd bensin. En annan fördel är miljöeffekt. Med hjälp av propan betyder mindre växthusgaser kommer från bilens utsläpp. Alla dessa fördelar uppnås utan minskar motorns prestanda eller körsträcka.

Det finns några saker att tänka innan omvandlingen. Tänk på att det kan också vara svårare att hitta bensinstationer som är utrustade med propan bensinstation. Det är en bra idé att undersöka dem innan du konverterar bilen från gas till propan. Efter konvertering, se till att hålla ett vakande öga på tändstiften. De flesta problem i konverterade bilar kan spåras tillbaka till tändstiften.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.