Hur kan jag förhindra att somna vid ratten?

I dagens hektiska värld är det svårt att få en god natts sömn. Dock är trötthet hos föraren ett allvarligt problem. Enligt en undersökning av National Sleep Foundation, nästan 20 procent av alla förarna medger att de somnat bakom ratten vid något tillfälle. Vid varje givet tillfälle, kan du räkna med att nästan hälften av alla bilister kör medan dåsiga.

erkänner tecken på trötthet hos föraren är en viktig del av att veta hur man ska förhindra att somna vid ratten. De tecken på trötthet hos föraren kan variera från person till person, men kan inkludera gäspningar, ökad irritabilitet, ont i ögonen, och en allmän känsla av rastlöshet. Saknas vägskyltar, tailgating, har problem med att vara i rätt körfält och slog en axel muller band och långsamma reaktioner på beteendet hos andra förare är också allvarliga varningssignaler av trötthet hos föraren.

Driver trötthet är något samband med den tid som tillbringas i bilen, vilket är anledningen till experter rekommenderar att ta en kort paus efter en timme eller två på vägen. Samtidigt har studier av hur man kan förhindra att somna vid ratten visade att de flesta trötthet krascher hända under den sena natten och tidigt på morgonen eller under tidig eftermiddag när kroppens naturliga dygnsrytm börjar släppa. Fram säkert, är det bäst att begränsa din körning under dessa gånger så mycket som möjligt.

Dåsighet är en vanlig biverkning av många över receptfria och receptbelagda läkemedel. För att förhindra att somna vid ratten, är det viktigt att förstå hur ditt läkemedel kan påverka dig. Fråga din läkare om eventuella biverkningar av nya läkemedel och undvika att köra tills du är säker på hur du reagerar på ett visst läkemedel.

Många tror att konsumera kaffe eller andra belopp av koffeinhaltiga drycker är det bästa sättet att förhindra att somna vid ratten. Det är sant att en liten mängd koffein kan hjälpa tillfälligt öka vakenhet, men för mycket kaffe eller läsk kan göra dig nervös och skakis. Studier har visat att tricks som spelar hög musik och öppna ditt fordon fönster kommer inte att öka uppmärksamhet alls. Ett bättre sätt att förhindra att somna vid ratten är att dra över och ta en kort tupplur. Även vila för bara 15 till 20 minuter kommer att få en dramatisk inverkan på din förmåga att köra säkert.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.