Hur kan jag få bättre gas körsträcka in My Car?

priset på bensin kvar så varierande, många förare efter möjligheter att få bästa gas körsträcka möjligt för sina bilar. Även förhoppningar om en mytisk 200 mpg tillsats till motorbränsle eller förgasaren kan vara på is, finns det ett antal saker som förare kan göra för att få ut det mesta ur sin bil motorer och bränsleförsörjning. Ökad gas körsträcka är vanligen en kombination av ändrade körvanor och ge korrekt underhåll för bilen. Ingen enda förfarande eller teknik erbjuder en mirakulös språng i gas körsträcka, men när den används i kombination av besparingar i bränslekostnader kan vara betydande.

Ett sätt att förbättra gas körsträcka är att köra ansvarsfullt. Aggressiv körning taktik som tailgating, konstant körfält förändras, peeling ut och dyka upp i gult ljus kräver att föraren accelerera onödan eller vårdslöst. Detta innebär gas som skulle ha flyttat bilen framåt är nu slösas bort på plötsliga starter och stopp. Att förbättra gas körsträcka, bör föraren lära sig att gå med trafikflödet och förutse situationer som kan kräva plötsliga stopp. Genom att observera trafikljusen och undvika rött ljus stannar, kan en förare förbättra sin gas körsträcka med några miles. De få stannar en bil måste göra, desto bättre gas körsträcka kommer att vara.

Ett annat sätt att förbättra gas körsträcka är att förhindra fortkörning. Bilar är utformade för att nå maximal bränsleeffektivitet i hastigheter under den nuvarande lagens gränser, så även följa med snabbrörliga trafik kan innebära en betydande förlust i gas körsträcka. Även om det innebär att vara förbi övriga förare eller ta emot smutsiga ser, kör långsammare definitivt kommer att förbättra bilens hantering och bränsleeffektivitet.

Använda en bil inställning farthållare bör förbättra gas körsträcka, så länge vägen är jämn och inte är överbelastade med trafik. Farthållaren enheter inte är lika benägna att pumpa gaspedalen alltför ofta att hålla hastigheten så att föraren kan vara. Motorn kanske inte behöver allt det där extra bränsle för att ge tillräcklig effekt, så använder farthållare på långa sträckor av riksväg bör öka gas körsträcka med minst 25%. Om vägen ligger i en bergig region, dock med cruise control kan vara problematiskt. Många farthållare systemen tenderar att använda betydligt mer bränsle när man kliver Hills, eftersom bilen måste övervinna effekterna av allvar samt upprätthålla en förinställd hastighet.

Andra sätt att öka gas körsträcka innebär att se till den egna bilen är bristfällig. Byta ut ett smutsigt luftfilter, till exempel, skulle märkbart förbättra motorns effektivitet, vilket i sin tur ökar de totala gas körsträcka. En grundlig tune-up bör också förbättra gas körsträcka, särskilt om förorenad tändstift ersätts och allvarliga problem som en felaktig syresensorn behandlas. Byta till en högre kvalitet syntetisk olja med anti-friktion tillsatser kan också förbättra gas körsträcka. Även med en vanlig olja med en annan vikt kan hjälpa en motor som kan arbeta mer effektivt.

Underhålla väl tröttna inflation kan också förbättra gas körsträcka, eftersom under-pumpade däck skapa ytterligare dra för motorn att övervinna. Over-inflation på bilens däck är ingen lösning, men eftersom behandlingen kan påverkas. Vissa experter menar att hålla användningen klimatanläggningen till ett minimum, eftersom luftkonditioneringen tunga kompressor innebär en extra belastning på motorn. Andra säger att förbättra gas körsträcka inte uppväger fördelarna med bekvämlighet. Rolling ner fönstren för att kompensera kan också skapa ytterligare dra, så detta kan vara ett tips som bör tas med en nypa salt. Om fordonet i fråga är en pickup, men investera i en baklucka netto bör förbättra gas körsträcka genom att luft kan flöda fritt istället för att fastna i stängt bakluckan.

Det finns bokstavligen dussintals andra sätt att förbättra gas körsträcka, men kanske det bästa en konsument kan göra är att jämföra den genomsnittliga bedömningar gas körsträcka på olika bilar och köpa modellen med den bästa övergripande balansen mellan storlek och bränsleeffektivitet. Hybrid /gasbilar erbjuda betydande förbättringar i total gas körsträcka, förutsatt att de är tillgängliga i ditt område. Bilar som använder alternativa bränslen är också lockande alternativ, så länge de bränslen som de behöver finns lättillgängliga. Annars kan det vara bäst att hitta den lättaste, mest bränsleeffektiva fordon som passar din körning behov och praxis alla metoder för att förbättra gas körsträcka tillgänglig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.