Hur kan jag återställa min check engine Light?

Det finns ett antal metoder som folk använder i ett försök att återställa sina ljus kontrollera motorn, men vissa metoder kan vara bättre än andra. The check engine tänds när fordonet är i behov av motorunderhåll, kanske ett oljebyte. I många fall är det intervall som fastställs av körsträcka, inte för att bilens dator upptäcker något fel. Men om din check engine blinkar, är detta ett tecken på ett allvarligt problem. Om din check engine lyser för något så enkelt som att byta olja eller tune-up, be bensinstation att återställa ditt ljus kontrollera motorn. Många kommer att göra detta utan att ens frågat, men vissa måste bli påmind. De flesta kan göra det på några sekunder och kommer att göra det utan extra kostnad.

Men för dem som gör sina egna oljebyten eller som helt enkelt vill göra det själva, det finns några alternativ. Det bästa sättet att återställa ljuset kontrollera motorn med en fordonsindustrin diagnostiska scanner. Dessa handhållna enheter ansluts enkelt till din bil och läsa bilens dator för några diagnostiska koder som behöver uppmärksammas. De kan köpas för mindre än $ 100 US dollar (USD). Dessutom kan de också vara mycket användbar när det finns något allvarligt fel med din bil.

De flesta människor tror att kontrollera motorn lätt kan enkelt återställas genom att koppla loss batteriet. I vissa fall, speciellt hos äldre fordon, kan detta vara en framgångsrik metod för att återställa den. Däremot har nyare bilar en funktion som helt enkelt kommer att slå på ljuset igen efter att batteriet kopplas om batteriet inte avbryts och bilen tömd på elektricitet ordentligt.

Men även om det inte är så lätt att återställa ljuset kontrollera motorn genom att koppla loss batteriet som det en gång var, kan det göras. Det viktiga är att se till att alla elektriska strömmen är helt dräneras från fordonet. Ett sätt att göra detta är genom att ständigt blåser bilens horn tills den dör, då väntar flera minuter. Detta kommer att garantera all elektrisk ström har tömts från bilens kondensator. På denna punkt bör det vara säkert att återansluta batteriet och kontrollera motorn ljus skall inte längre vara tänd. När du kopplar bort batteriet, finns det några olägenheter som du kanske vill tänka på. Först, som har ett stöldskydd radiosystem kan finna att den går in i felsäkert läge och kommer att behöva en kod för att låsa upp den. Detta finns i informationen som medföljde din radio. Dessutom kommer alla stationer måste programmeras om.

För dem med mer avancerade bilar, några bilar datorer på "lära" dina körvanor för att bestämma när det bästa tillfället att växla är för din körstil . Det kan ta tid för din bil att gå igenom denna process igen. Under denna tid är fordonet sannolikt inte göra så smidigt som förare har vant sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.