Hur får jag en flygning i ett privatplan?

resa med egen planet är ett alternativ som används av många människor över hela världen att ta sig från plats till plats eller turnera ett område. Även om en sådan resa kan verka lyxig och utom räckhåll för personer som är vana att vara förlagda i buss platser på kommersiella flygningar, det finns faktiskt ett antal sätt att få en flygning på ett privat plan, och inte alla av dem är oöverkomligt kostsamma. En av de bästa sätten att få en chans att resa i ett privat plan är att veta en pilot. Många piloter tycker om att vänner till flygningar i sina flygplan, eller de kan vara villiga att erbjuda en uppgörelse om en privat flygning till en mer avlägsen plats. Vissa privata piloter kommer också att acceptera passagerarna när de behöver flytta ett plan från en plats till en annan. Till exempel, om ett pilotprojekt är att plocka upp passagerare i New York men planet är i Texas, han eller hon kan ta en passagerare gratis eller till en kraftig rabatt från Texas till New York, eftersom planet kommer att flyga ändå.

För dem som inte har turen att känna piloter, eller som behöver tjänster som en vän inte kan eller kommer att ge, stadgar är ett alternativ. Charterresor varierar kraftigt i kostnader, beroende på typen av luftfartyg och avståndet, men den stora fördelen att en stadga är att den innebär en fast avgift. Kunderna betalar lika mycket oavsett om de flyger ensamma eller i grupp, vilket gör charterresor ett utmärkt val för familjer eller anställda som reser tillsammans. Man kan också gå samman för att chartra ett plan och dela på kostnaderna för en charter. Regelbundna affärsresenärer som behöver resa ofta mellan storstäderna ofta utnyttja denna möjlighet, att skapa en pendlare flygning med en grupp andra företagare. Chartering regelbundet kan ibland vara billigare än kommersiella flygningar, vilket kan göra detta alternativ vädjar till arbetsgivare som annars försummar att idén.

Företag jetplan och andra verkställande flygplan ibland även erbjuda privata flygningar till människor, oftast personer med anslutningar, men inte nödvändigtvis. Några företag kommer att donera använda sina flygplan till välgörenhetsorganisationer eller politiska orsaker, särskilt om de kan publicera donationen. Det är också ibland möjligt att utarbeta en överenskommelse där en passagerare missöden längs inte när ett flygplan transporterar människor. Logistikföretag, som specialiserat sig på att flytta plan mellan flygplatserna erbjuder även kraftiga rabatter till kunder som vill njuta resa med egen plan, med dessa passagerare på benen när planet är tom.

Det finns vissa tydliga fördelar för privata resor. Fliers kan undvika långa säkerhet linjer, helt enkelt visa upp på flygplatsen när det är dags för deras flykt. De kan också få direkta flygningar mellan obskyra flygplatser, eller nå små flygplatser som sällan serveras av kommersiella flygbolag. Flygningen är oftast mer avkopplande, och en del flygplan har en rad bekvämligheter som kan göra privata planet resor ganska kul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.