Hur en förbränningsmotor Work?

Förbränningsmotorn används för att driva nästan alla fordon och många vatten-baserade och luft-baserade fordon. I en förbränningsmotor, fyller ett bränsle, t. ex. bensin, en kammare och sedan antänds av ett tändstift, orsakar en liten explosion som genererar arbete. Den överhettad expanderande gas som skapats av explosionen dirigerar en kolv, som driver en vevaxel vanligen kopplad till en axel. Axeln är kopplad till hjulen vilken tur att köra ett fordon, till exempel en bil, framåt.

Hela samling af en kammare, tändstift, kolvar, vevaxel, och ventiler som gör det möjligt för bränsle och luft är känd som en cylinder. Medan små apparater såsom motorsågar använda endast en cylinder, autmobiles allmänhet använda fyra till åtta. Historiska luftfartyg som har haft så många som 28 cylindrar som energi för att driva sina propellrar.

Förbränningsmotorn är skild från yttre förbränningsmotorer (såsom ångmaskiner), genom att den energi som genereras vid förbränning bränsle är effektivt innesluten i en cylinder. I ångmaskiner, det bränsle som används för att omvandla vatten till ånga som sedan rör sig genom en mekanism och ger arbete. Förbränningsmotorer tog lite tid att perfekt eftersom cylindern måste kunna tåla slitage av tusentals explosioner under loppet av sin drifttid.

Även tekniker har experimenterat med bilar som drivs av olika typer av motorer sedan 18th century, var det först i slutet av 19th century att tyskar och Daimler-Benz skapades förbränningsmotorer lämpar sig för massproduktion och kommersialisering. Därmed inträdde i den moderna eran av förbränningsmotorer som används för en mängd olika syften. I allmänt bruk i mer än ett sekel, kan det vara en stund innan våra tekniker hitta en ny standard för motor för att driva våra många olika maskiner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.