Hur är dieselbränsledator Different från Blyfri?

Dieselbränsle är en typ av olja bränsle, liknande blyfri bensin i många avseenden. Båda har samma grundläggande beståndsdel av olja, och båda används för att driva fordon. Diesel är olika i vissa viktiga avseenden, dock, vilket innebär att ett fordon som vanligtvis kan köras på endast ena eller den andra av bränslen.

Dieselolja är tätare än blyfri bensin, och är mer bränsleeffektiva övergripande . Även om vissa människor tror att diesel släpper mer utsläpp av växthusgaser, det faktiskt mindre utsläpp av växthusgaser för hur långt den gått. Detta beror på ökade utsläpp-vilket är ungefär 15% högre-är mer än väl av ökad bränsleeffektivitet för diesel motorer-som är ungefär 30% effektivare i genomsnitt.

växthusgaser är inte det enda att ta hänsyn till när man bedömer städningen av bränsle. Dieselbränsle tenderar att ha relativt höga halter av svavel, vilket kan sänka effektivare fordon och tillåta större partiklar att fly filter. Dieselbränsle är också känd för att ha betydligt sämre resultat än blyfri bensin i kallt väder, även om vissa moderna fordon har vidtagit åtgärder för att kompensera för detta. I det förflutna, särskilt i USA, var diesel betydligt smutsigare än blyfri bensin. Fordon i USA tenderade också att byggas för traditionell bensin, med undantag för stora lastbilar, bussar och halvfabrikat. Under senare år har dock vidtagit åtgärder för att förbättra städningen av diesel genom lagstiftning, och många företag har börjat sälja populära konsument bilar som drivs med diesel. Förutom själva diesel, vilket benämns ofta som Petro-diesel för att belysa det faktum att den är tillverkad av olja, finns det ett antal dieselbränslen som görs från alternativa källor. Dieselmotorn var ursprungligen tänkt att vara en metod att köra fordon av vegetabiliska oljor, i ett försök att låta små jordbrukare att konkurrera med de stora oljebolagen att sälja bränsle. Trots att dessa insatser inte ta av vid den tiden, under de senaste åren har det varit ett uppsving för intresset för mat-baserade diesel.

Biodiesel är den gemensamma namnet för denna typ av diesel, och det ger många fördelar jämfört med både blyfri bensin och traditionell diesel. Biodiesel kan göras från någon form av vegetabilisk olja eller animalisk olja, och många använder spilloljor från restauranger eller hemmet för att underblåsa deras fordon. Med minimalt arbete kan rå biodiesel användas med befintliga dieselmotorer, och konditioneras biodiesel kan användas som den är. Många människor ser till biodiesel som ett kortsiktigt alternativ till traditionella Petro-källor bränsle, både diesel och bensin, försöker pracka på sina miljömässiga, politiska och ekonomiska fördelar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.