Hur Airlines Skapa flygnummer?

Många flygnummer kan tyckas slumpmässigt, det finns definitivt en metod bakom galenskapen. Enskilda flygbolag skapa sitt eget flygnummer som bygger på interna metoder, men de måste samordna sina insatser med andra flygbolag för att undvika förvirring i tornen flygkontroll. United Airlines och American Airlines, till exempel, kan inte både ha två inkommande flygplan med samma flygnummer som anländer samtidigt. Flygbolagen regleras av International Air Transport Association (IATA), och det ofta faller på det IATA att godkänna flygnummer innan de kan genomföras genom ett flygbolag.

Många flygnummer tilldelas enligt den allmänna inriktningen för själva flygresan. Plan österut eller norrut vanligtvis tilldelas även flygnummer, medan plan västerut eller söderut har tilldelats udda flygnummer. Returresan tillhör ofta flygnummer som är en siffra högre än Utresa, så att passagerarna lätt kan komma ihåg vilken hemresa ta. Till exempel kan en fiktiv WiseGEEK Flygbolagen har en flygning från New York till Las Vegas som avgår kl. Eftersom det är reser västerut, kan det ha en udda flygnummer 711. Den WiseGEEK Airlines flyg från Las Vegas till New York skulle troligen få en flygning antal 712. Båda flygnummer måste godkännas av IATA, i fall det råkade vara en befintlig United Airlines flight 712 även kommer i New York vid denna tid.

Airlines också tilldela flygnummer enligt en uppsättning av överenskomna parametrar. Ett stort flygbolag kan enas om att begränsa dess eventuella flygnummer till 1-499. Ett annat flygbolag, kan eventuellt ett mindre transportföretag som arbetar med de största flygbolag har flygnummer 500-749. Ett annat stort flygbolag kan ha nummer från 750-1000, och så vidare. Genom en metod kallad code sharing, mindre regionala flygbolag i samarbete med de stora flygbolagen samordna sitt flygnummer för att undvika förvirring och för att beteckna flygningen som en gemensam ansträngning. Vissa flygbolag också utse flygnummer beroende på destination på planet eller vilken typ av passagerarna kommer att fullgöra. Inrikesflygningar, kan till exempel ha tvåsiffriga tal samtidigt som internationella flygningar kan ha tre siffror. Denna praxis varierar mellan olika flygbolag, men de är oftast överens. Chartrade flyg kan ha särskilda flygnummer som omedelbart tillåter flygbolagens anställda att känna igen dem.

Tilldela flygnummer är inte alla affärer, dock. Flygbolagen är tillåtna inom rimliga att utse plan med betydande eller nyckfull flygnummer. En flygning till San Francisco, till exempel, kan få ett flygnummer som 49 eller 1849 som en hyllning till den berömda Gold Rush 1849. Ett flygbolag som tillhandahåller tjänster till Philadelphia kan välja flygnummer som 1776 eller 76, vilket återspeglar att stadens historiska roll i bildandet av Förenta staterna. Vissa flygningar till kasino städer som Las Vegas och Reno, Nevada kunde ha flygnummer med 7s och 11s för lycka. Så länge som flygbolaget inte kränker IATA: s regler om flygnummer, kan man välja antal på grund av sina egna. Flygnummer kan också ändras om de blir kontroversiella, såsom i fallet med American Airlines Flight 11 som kraschade in i World Trade Center den 11 september 2001. När kommersiella flyger privilegier återställdes, flygbolaget förändrats Flight 11 Flight 25.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.