Är en parkeringsbroms Samma som en nödbroms?

termer parkeringsbromsen och nödbroms används omväxlande i bilvärlden att hänvisa till ett rent mekaniskt bromssystem, som kan aktiveras i händelse av hydrauliska fel, eller användas för att säkra en bil när motorn är avstängd och bilen parkeras. Termen används beror på scenariot. I en nödsituation nödsituationen eller e-broms kan användas för att stoppa en bil på ett säkert sätt. I dagligt bruk är parkeringsbromsen används som en säkerhetsåtgärd för att förhindra rymlingar. Liksom resten av bromssystemet, bör parkeringsbromsen kontrolleras regelbundet för att säkerställa att de fungerar korrekt.

Parkeringsbromsen består av en serie stålkablar som löper från den bakre bromsarna på en pedal eller spak som säte för föraren. När föraren aktiverar parkeringsbromsen, kablarna dra spända, vilket innebär att bromsklossarna i kontakt med ytan på bromsen och stanna bilen, eller hindra det från att flytta. Eftersom kablarna är ansluten till en RATCHETING spak eller pedal, då föraren tar bort handen eller foten som används för att aktivera parkeringsbromsen, kommer bromsen håller fortfarande. För att ta bort bromsen, skall föraren vidta ytterligare åtgärder, t. ex. att trycka på en knapp och sänka spaken.

Även parkeringsbromsen är ansluten till det vanliga bromsar på bilen, är det oberoende av hydrauliska bromssystem kopplad till bromspedalen. I en nödsituation där den hydrauliska bromsar misslyckas, kan föraren ändå stanna bilen använda nödbromsen. Det rekommenderas att en förare downshift innan du applicerar nödbromsen, eftersom detta kommer att bromsa bilen avsevärt och minska greppa känslan som följer med hög hastighet använda nödbromsen. Förutom att vara bekvämare för förare och passagerare, är detta också en säkerhetsåtgärd, som om bilen är vår resa i en hög hastighet, kan det Fishtail eller snurra ut när nödbromsen tillämpas.

när du parkerar en bil, är det viktigt att ställa parkeringsbromsen, så att om bilen glider in i växel, kommer det inte att rulla. Detta gäller för fordon med automatisk växellåda också. Dessutom förare som är parkering på en kulle mitt emot downhill ska vända hjulen mot trottoaren eller på sidan av vägen, så att om bilen glider in växel och broms underklänningar, kommer bilen rulla av vägen, snarare än i det . När vänd uppåt med hämma nuläget bör hjulen ansikte i gatan, så att bilen kommer att rulla tillbaka en aning och slår i trottoaren om det rullar. Om det inte hämma bör hjulen ansiktet mot den sida av vägen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.