Varför Olika länder Kör på olika sidor av vägen?

många internationella resenärer har noterat, är i vissa nationer regeln om vägen att människor måste hålla kvar, medan det i andra länder, folk hålla rätt. De allra flesta länder i världen kör på höger sida av vägen, med några holdouts inklusive Japan, Storbritannien, Australien och Indien som driver trafik till vänster. Turister som råkat köra i ett land där folk kör på motsatt sida av vägen ofta anklagar sina värdar att köra på "fel sida" som de kämpar för att anpassa sig.

Anledningen till att olika regler i vägen är faktiskt inte klart, men det finns ett antal intressanta teorier. Avgöra vilken sida av vägen människor bör köra på är oftast ett snabbt beslut i utformningen av trafiken lag, därför ber föraren att behålla en viss sida av vägen skär ned på kollisioner dramatiskt, och gör det mycket lättare att planera ut gator, trafikljus, och så vidare. Trots detta har vissa nationer inte formellt anta lagar om vilken sida av vägen att köra på fram till mitten av-20-talet, och i vissa länder, ändrat reglerna för vägen beroende på var i landet man var. Detta problem kvarstår i Kina, där mainlanders köra på höger, och människor i Hongkong hålla till vänster.

Enligt arkeologer, drev romarna till vänster. Forskare har föreslagit att detta kan ha något att göra med hantering av hästar och vagnar. Hästar är normalt hanteras på vänster sida, vilket innebär att det skulle vara meningsfullt att köra på vänster och högerhänta motorfordonsförare tenderar att ha bättre kontroll och insyn när de rider eller kör på vänster sida, eftersom de kan se mötande trafik klart. kan Traditionen att bära svärd också medverka. Svärd var utslitna klassiskt till vänster och som dras av den högra, i vilket fall rida eller gå till vänster vettigt ur ett självförsvar perspektiv, eftersom det tillät människor att möta motståndare med sina dominerande händer och höll svärd kollisioner i mitten av smala stigar. Märkligt nog gynna både de romerska och svärd bär förklaringar kör på vänster, inte höger, vilket inte förklara varför de flesta av världens håller rätt.

högertrafik kan vara resultatet av införandet av Postillion bilkörning, där en kusk satt på baksidan av vänster häst i ett team för att styra teamet, eftersom det inte fanns någon förarsätet . Denna teknik används flitigt i Nordamerika, och människor kan ha börjat naturligtvis hålla rätt eftersom det är där de stora vagnarna var att rida på den motsatta sidan ganska farlig. Som Postillion körning spridning, kan fler länder har antagit för vana att hålla rätt till säkerhet.

Andra teoretiker har föreslagit att uppgången i högertrafik kan ha varit en reaktion mot kolonialismen, även om många nationer skakade fria från sina kolonialmakter ok långt innan standardiserade lagar om att köra antogs. Ännu en färgglad förklaring innebär den franska revolutionen. Påstås, gick franska bönder på höger sida, vänd aristokrater som körde på vänster sida så att de kunde se mötande trafik, och efter revolutionen började aristokrater hålla rätt så att de smälter inMedan förmodligen apokryfiska, är berättelsen verkligen fantasifulla.

Oavsett vilken sida av vägen man kör på, i de flesta länder, är bilar som utvecklats särskilt för att köra på specifik sida av vägen. I länder med höger bilkörning är förarsätet på vänster, medan vänster länder har förarsäten till höger. I båda fallen sittplatser föraren nära mitten av vägen för bättre synlighet. I de flesta länder kan man importera bilar som är tillverkade för att köra på fel sida av vägen och använda dem lagligt på den öppna vägen, men det är inte alltid fallet, så människor som utforskar importalternativ kanske vill kontrollera med lokala tjänstemän.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.