Vad orsakar Check Engine Light till Come On i en bil?

dagens bilar drivs av effektiva datoriserade system som ständigt övervaka prestanda. När ett fel upptäcks, kommer att kontrollera motorn ljus (CEL) belysa i streck för att låta föraren vet att ett problem har upptäckts. I vissa fall lätt kan gå av sig själv, sedan återkomma senare. I andra fall check engine tänds och förblir på. Lyckligtvis, när check engine ljus utlöses skall motorns styrenhet (ECU) log en eller flera koder som kan hjälpa punkt mekanik mot källan till problemet.

Motorer omfattar ett antal system som fungerar tillsammans för att ge bra prestanda under normala omständigheter. De allra flesta av motorer på vägarna i dag drivs av elektronisk bränsleinsprutning (EFI). EFI-systemet använder ett antal ventiler och sensorer för att säkerställa att rätt mängd luft och bränsle matas till kolven kamrarna att skapa rätt förbränning blandningen. Tidpunkten för gnista också kontrolleras elektroniskt. Om någon av dessa system misslyckas, kan detta leda ljuset kontrollera motorn. En annan händelse som ofta ansvarar för utlösning ljuset kontrollera motorn är ett vakuum läcka. I detta fall en slang eller grenrör kan lösa eller spruckna. En visuell inspektion kan hjälpa, men i vissa fall ett vakuum läcka kan vara mycket svåra att lokalisera. Vissa verkstäder erbjuder en röktest för omkring $ 60 US Dollars. En rök generator som gjorts för detta ändamål används för att fylla systemet luftintaget och slangar övervakas noga för att undkomma röken.

Andra vakuum läckor som kan utlösas av check engine ljuset innehålla en klibbig avgasåterföring (EGR) ventil, eller mer allvarligt, en blåst topplockspackning. Kläm eller försämrats o INSPRUTARE-ringar kan också vara den skyldige. Dirty spridare eller en felaktig syre (O2) sensorer kan också vara att skylla.

Eftersom det finns så många möjliga orsaker till att kontrollera motorn lätt att komma på och drog koder för händelsen kan vara till hjälp när problemet är inte självklart. Även om check engine lyser endast en kort tid kommer en kod lagras i ECU för senare hämtning.

amerikanska fordon tillverkade före 1996 har en diagnostisk modul i motorrummet som de viktigaste säkringsdosan. Ofta en etikett som är fäst på undersidan av huven förklara vilka terminaler för tillträde. Med ett enkelt verktyg för metall (inte ens ett gem) för att ansluta två terminaler kommer att orsaka lätta kontrollera motorn att blinka i instrumentbrädan när nyckeln är i läge tillbehör. Genom att läsa antalet blinkningar man kan avgöra vilken kod fastställdes. Tillverkarens kod guider, tillgänglig online, kommer att avslöja vilket system (s) löst ut i ljuset kontrollera motorn.

amerikanska fordon tillverkade efter 1996 måste innehålla ett Molex-stil kontakt under instrumentbrädan, normalt med förarsidan . Dessa kontakter kan gränssnitt med en dongle-till-USB-kabel för att kopplas till en bärbar dator som kör bil diagnostik programvara. Programvaran avslöjar inte bara den kod (er), men motsvarande möjlig orsak (er) och kan utföra många andra diagnostiska funktioner.

En check engine tänds inte alltid innebära ett stort problem eller en dyr reparation framåt. Kunde dock köra en bil med check engine ljus betyder att du gör ytterligare skador på motorn, beroende på problemet. Det är alltid bäst att få fordonet kontrolleras så snabbt som möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.