Vad är turbulens efter?

turbulens efter hänvisar till den kaotiska rörelser i luft som följer ett flygplan när den rör sig genom atmosfären. Det finns två huvudsakliga delar: virvlar vingspetsarna och jetsvall . Turbulenskategori kan vara farligt om ett annat flygplan som blir fångade i den.

Wingtip virvlar är smala rör av turbulens som spiral tillbaka från tips av varje vinge på ett plan som de genererar lyft. De skapar dra på flygplan och är också den viktigaste och farligaste delen av turbulenskategori. Vingspetsarna virvlar kan finnas kvar i luften i upp till tre minuter och är mycket stabilare än jetsvall. Jetsvall är den turbulens som uppstår som en följd av gaser ut från motorn på ett jaktplan som flyger. Det är mush mer kaotisk än vingspetsarna virvlar, men också mycket kortare livslängd. till turbulens utgör ett särskilt hot vid landning och start. Under dessa delar av en flygning, flyttar planet relativt långsamt och på en hög lutningsvinkel, maximera bildandet av vingspetsarna virvlar. Plan är också nära samman under start och landning, vilket ökar risken för en att bli fångad i en annan kölvatten. Slutligen plan är nära marken vid denna tid, vilket gör återvinning svårt att chansen att ett plan är fångad i turbulenskategori.

The International Civil Aviation Organization (ICAO), en gren av FN som styr den internationella flygtrafiken klasser flygplan baserade på Maximum Take Off (MTOM) och har utvecklat regler för att minimera risken för fara turbulenskategori. Enligt ICAO: s riktlinjer måste flygplan vänta en minsta tid mellan start eller landning efter den andra flygplan beroende på MTOM på varje plan. Den största potentiella faran från turbulenskategori uppstår när ett mindre flygplan landar efter en tung flygplan. Förutom att hålla den rekommenderade avstånd, måste piloten i det lätta flygplan vistelse i linje med eller över den tunga flygplan väg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.