Vad är skillnaden mellan en 4 och 6 cylindrig motor?

I en fyrtaktsmotor, en serie rörelser orsakar bränsle som omvandlas till framåt. Allt annat lika, är skillnaden mellan en 4-cylindrig och 6-cylindriga motor som den senare producerar mer ström. Detta beror på de två extra cylindrar som skapar ytterligare kolv dragkraft. I en grundläggande designen kolvar resa ner cylinder ärmar eller kammare, så att intaget ventiler öppna. Insugningsventilerna Låt bränsle och luft in i cylindrarna, medan stigande kolvar komprimera dessa gaser. Tändstift antänder den komprimerade gasen, orsakar explosioner som driver kolvarna tillbaka. Nästa ökningen av kolvar sammanfaller med avgasventiler öppning att rensa kammare. Tidpunkten för kolvarna är placerade så att ett par stiger medan andra sjunker. Kolvarna är kopplade till vipparmar som förvandlar en vevaxel, vevaxel varv hjulen och därmed omvandla bränsle i rörelse. I en 4-cylindrig motor, finns det fyra kolvar stigande och fallande i fyra avdelningar. En 6-cylindriga motorn har sex kolvar och bildar en teoretisk 50% mer energi än samma 4-cylindrig motor. Medan en 4-cylindrig motor kan tveka när du trycker på gasen, en 6-cylindrig tenderar att vara mer lyhörda, med större get-up-and-go. Det 4-cylindriga motorn är standard i mindre bilar, som relativt lätta vikten på fordonet gör det till ett ekonomiskt val med gott om kraft för genomsnitt bilismen behov. Många modeller har en 6-cylindrig motor uppgraderingsalternativet. Den 6-cylindriga motorn är standard på personbilar, skåpbilar, små lastbilar och små till medelstora sport nyttofordon (SUV). Några av dessa modeller kan även erbjuda alternativa motorer användes som alternativ. Standard lastbilar och större stadsjeepar egenskap som vanligtvis en 8-cylindrig motor. Dessa tyngre fordon används för bogsering och transporterar betydande vikt.

Även flera flaskor lika mer makt när man jämför samma motor modeller, det finns undantag när man jämför olika motorer. Förbättrade motorer användes under åren har lett till betydande vinster. Detta har gjort 4-cylindriga motorer mer kraftfull än de var för tio år sedan, och 8-cylindriga motorer mer bränslesnåla än de en gång var. Kort sagt, en 6-cylindrig motor från 1993 som fortfarande är igång stark kan ändå ha mindre makt än en nyligen designed 4-cylindrig motor. Dessutom kan en ny 8-cylindriga motorn får bättre gas körsträcka än de äldre 6-cylindrig motor.

Om avgörandet mellan en 4 och 6-cylindriga motorn på en ny bil, finns det några överväganden. Den mindre motorn kommer att vara billigare och borde få något bättre gas körsträcka. Nackdelen är en brist på elektricitet som kan faktor i mer för pendlare och resenärer. Kuperad eller bergsområden, skulle den 6-cylindriga motorn sannolikt ett bättre val. Om intresserad bogsering stor vikt, till exempel en motorbåt eller hus släpvagn, överväga en 8-cylindrig motor.

Observera att inte alla 4-cylindriga motorer är skapade lika. Olika tekniker kan göra en motor känna Gutless och annan Peppy. Skillnader finns också i större motorer med olika mönster. Det enda sättet att kontrollera om en viss motor passar dina behov är att ge en rättvis provkörning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.