Vad är skillnaden mellan elbilar och hybridbilar?

Electric och hybridbilar båda använder teknik som är utformad för att minska användning av bensin för att driva bilmotorer. Elbilar är helt elektriska, vilket innebär att de måste vara ansluten och ut, och att utbudet av bilen är endast när det gäller avgiften. Hybridbilar använder en blandning av gas och el för att skapa en gas effektivt delvis elektrisk bil med en mindre begränsad räckvidd. Vissa hybridbil ägare har ändrat sina bilar längre, för att köras på el, utom i akuta situationer, då förarna använder bensin makt.

Vid sekelskiftet nittonhundratalet, de flesta bilar faktiskt var elektrisk. Bilarna körde lugnt och effektivt, och hade ganska bra intervall. Av olika anledningar gick om den förbränningsmotor som drivs med bensin elbilar i popularitet: från 1920-talet, mest bilar gasdrivna. Elbilen försvann från allmänheten popularitet ända till slutet av 1960-talet, när oro för en växande oljekrisen och utsläpp körde flera företag att tillverka elbilar igen, om än i liten skala. Bilarna fångade en liten del av marknadsandelen, och sakta växte i popularitet och i allmänhetens ögon.

Beroendet av utländsk olja och medvetenhet om miljön i slutet av 1990 lett till en del bilägare att konvertera sina bensin bilar till elkraft och biltillverkare började tillverka elbilar en större del av sin lineup. Moderna elbilar är jämförbar med bensin drivs de i fråga om snabbhet, och många av dem har lång intervall som kan ökas på laddningsstationer längs vägen. Elbilar är också nonpolluting, och kan drivas med ren energi som vindkraft och vattenkraft. Av denna anledning, lockar dem många eko-medvetna konsumenter.

Konsumenter som känner sig begränsad av elbilar har vänt sig till hybridbilar såsom Honda Insight och Toyota Prius. Många biltillverkare är inklusive hybrider i sin lineup att tillgodose människor som skulle vilja att ren energi för en elektrisk bil utan svårigheter att hantera avgifter och utbud. En hybridbil har en vanlig bensinmotor och en bank av uppladdningsbara batterier som laddas upp medan bilen körs. När föraren gör begränsade krav på bilens makt, som att köra runt i stan eller på tomgång vid ett stoppljus, kör bilen på el som lagras i batterier. När föraren kräver en explosion av energi eller driver med bibehållen hög hastighet, sparkar bensinmotorn in

är en hybrid bilen ett mer ekologiskt hållbara val än en vanliga bensin-drivna bilen, men fortfarande står miljöfrågor. Även om de flesta hybrider som förorenar, lägger de till de totala utsläppen belastning skapad av gasdrivna bilar. För människor som inte är redo att ta steget till en elbil, eller tycker att det är omöjligt inom sina områden, är en hybrid ett utmärkt val. Elbilar, å andra sidan, är helt nonpolluting och inte lita på bensin, vilket gör dem ett bättre val. Individer som känner verkligen brinner för miljön kan fortsätta att gå, cykla och ta kollektivtrafik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.