Vad är skillnaden mellan diesel-och bensinmotorer?

förstå skillnaden mellan diesel-och bensinmotorer börjar med att förstå förbränningsprocessen de två motorerna används. Båda är förbränningsmotorer som använder kolvar för att skapa mekanisk energi. Men vad händer inne att flytta dessa kolvar är nyckeln till att skillnaderna i funktion och effektivitet mellan diesel-och bensinmotorer. I bensinmotorerna är bränslet blandas med luft, därefter komprimeras av en kolv, där det är sedan antändas med en gnista från ett tändstift. Den brinnande bränsle frigör energi som används för att driva kolven nedåt, vilket förvandlar vevaxeln i motorn.

Dieselmotorer använder en något annorlunda process för tillverkning av mekanisk energi. Eftersom kolven går upp i cylindern, luften i cylindern komprimeras. Eftersom trycket byggs upp, stiger temperaturen på luften i cylindern dramatiskt. Förbränningen sker när, nära toppen av kompressionen stroke diesel sprutas genom en injektor munstycket i avgift av varm luft i cylindern. Bränslet är omedelbart antändas av varm luft och brandgaserna kraft kolven ner cylindern, vilket vevaxel i motorn att vända. Ingen gnista behövs eftersom diesel autocombusts i överhettad luft i flaskan under kompression. Avsaknaden av en gnista utgör den största skillnaden mellan diesel-och bensinmotorer.

För dem som är intresserade av bränsle körsträcka, kan det vara stor skillnad mellan diesel-och bensinmotorer . När du försöker fatta ett beslut mellan diesel-och bensinmotorer, bör köpare överväga bränsleeffektivitet som kan realiseras, men det finns andra faktorer att titta på också. Dieselmotorer använder ett bränsle som inte är så ren som bensin. Därför är det nödvändigt att ge mer underhåll på motorn. Men om omhändertagen, dieselmotorer i allmänhet håller mycket längre, delvis därför att diesel inte är lika frätande som bensin. Det är inte ovanligt för dieselmotorer att hålla var från 200. 000 till 500. 000 miles (322. 000 till 800. 000 km) i icke-kommersiella fordon. Kommersiella fordon, många gånger, får minst 500. 000 miles (800. 000 km), men det är också vanligt att dieselmotorer fortsätta att arbeta långt bortom denna punkt. Detta hållbarhet kan vara en stor faktor i valet mellan diesel-och bensinmotorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.