Vad är skillnaden mellan automatiska och manuella växellådor?

automatiska och manuella växellådor båda används för att ändra ett fordons utväxling så att den kan utföra mer effektivt. Dessa fungerar på mycket liknande sätt, med den grundläggande skillnaden mellan dessa två sändningar är det sätt på vilket föraren samspelar med dem. Utöver dessa två grundläggande modeller, är det också möjligt att hitta en semi-automatisk växellåda, som blandar element av båda.

Bilar behöver ändra utväxling för att fungera korrekt. Om bilen körs med låg utväxling, det kan bara fungera effektivt vid låga hastigheter, och acceleration skulle orsaka att motorn "redline" eller nå den punkt bortom vilken man inte kan fungera mycket bra. Höga utväxlingar behövs för höga hastigheter, men en bil inte kan köras på en hög utväxling när det går långsamt. Därför är överföringar som krävs för att utväxlingen ändras efter behov. När det gäller manuell växellåda, växlar föraren av bilen måste förändras när han eller hon uppfattar ett behov av att göra det. Förare lita på signaler som de körförhållanden och varvräknare för att bestämma det bästa tillfället att växla, och de växla genom att knyta de kopplingspedal, vilket gör att växlarna i bilen att lösgöra och flytta växelspaken för att välja en ny utväxling före återställning av kopplingen så att de redskap som kommer att återuppta kontakten. Eftersom alla förare som har lärt sig att köra en bil med manuell växellåda vet, kan förfarandet vara en utmaning, och inlärningskurvan för manuella växellådor kan vara branta och mycket frustrerande. En bil med automatisk växellåda väljer rätt redskap för föraren, med hjälp av ett komplext kommunikationssystem som innehåller information om bilens hastighet, om föraren accelererar eller bromsar, och varv per minut (RPM) i motorn. Allt detta arbete görs utan förarens medverkan: gå framåt, använder föraren en hävstång för att få bilen i "drive" och gå bakåt använder föraren "omvända" alternativet. Automatik brukar också ha en "park" och "neutral" alternativet, och några har överväxel för höga hastigheter, tillsammans med låga växlar för särskilda körförhållanden som snö.

Halv-automatisk växellåda blandning av dessa två system. Föraren får välja redskap, som med en manuell växellåda, men växelval sker med en spak som det används i en automatisk växellåda. Ingen koppling är inblandad, och bilen kommer vanligtvis byta redskap för föraren om han eller hon inte gör det och motorn verkar vara i fara.

Ur förarens sikt, en automatisk växellåda är mycket lättare att köra. Det kräver också mer allvarliga reparationer om det misslyckas dock och en manuell växellåda tenderar att vara mer gas effektivare när den körs av en erfaren förare. Förare som vill få ut mer prestanda ur sina bilar kan också föredrar att arbeta med en manuell växellåda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.