Vad är rensning?

rensning är ett ord som används i flera olika sinnen. De flesta av de användningar av ordet avser rengöring, polering och underhåll så att de blir funktionella eller kommer att förbli funktionsduglig. Själva ordet kommer från en rot ord som hänvisar till "tillstånd", som visas i slang Uttrycket "i GOTT HUMÖR," som är tänkt att förmedla att personen eller föremålet som beskrivs är i gott skick, form och hälsa.

I järnvägen branschen, rensning är rutinmässiga underhåll som utförs på spår. Det innefattar bekräftar att rälsen är justerade ordentligt, kontroll dräneringssystem, ersätter band vid behov, och genomföra andra uppgifter som kommer att hålla spåren i gott skick. Det är viktigt att rensning ska utföras regelbundet eftersom en mängd olika situationer som kan orsaka skador på spåren, och denna skada kan leda till skador på tåg som passerar över spåren, mest spektakulärt i händelse av en urspårning.

Track fettling brukar åstadkommas med hjälp av en liten handcar eller lastbil som är särskilt utrustade för att rulla på spår som gör att spåra anställda att utföra verktyg och reservdelar som de korsa banan för att inspektera den. Detta sker i ständig rotation för att säkerställa att alla spår ses någon gång eller någon annan. för metallbearbetning, rensning hänvisar både till foder en kammare i vilken metall hälls upp för lister och rengöring metall efter formning att ta bort material som används till foder. Detta kan inkludera skärning, blästring och polering, som alla är utförda så att metallen till hög lyster och en jämn konsistens så att det blir funktionellt och visuellt tilltalande. För gjutna delar, rensning är mycket viktigt att se till att delarna kommer att fungera ordentligt. Man kan också se detta ord som används i keramik, att hänvisa till putsning, efterbehandling och bitar polering. En rensning kniv kan användas för att skära mönster och detaljer, och även för att klippa bort överskott lera, för att ta bort spåren av formar och ställningar, och så vidare. Fettling utförs så att den färdiga pjäsen kommer att vara jämn och attraktiv, om det är en keramik skål eller en gjuten isolator för elektronik.

I vissa regioner av ordet är fettling en slang term som används i allmänhet för att tala om underhåll, städa upp och göra något presentabel eller funktionella. Människor kan tyda på att objekt i förfall bara behöver "lite rensning" för att ställa till rätta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.