Vad är ett flygbolag?

Ett flygbolag är ett företag som erbjuder flygtransporter för passagerare och gods. Flygbolag varierar mycket i storlek, från små företag med endast en eller två plan som till stora multinationella företag. Eftersom näringslivet ursprungligen växte sakta började flygbolagen att ta bort på ett avgörande sätt efter andra världskriget, delvis tack vare ett stort antal återvändande flygare. Av 1990-talet hade flygresor finns överallt.

Olika flygbolag är verksamma på olika sätt. Vissa, till exempel köpa sina flygplan, anpassa dem att erbjuda speciella tjänster såsom schäslonger för passagerare. Dessa företag personalen sina plan med piloter och kabinpersonal som tränar för att arbeta särskilt för detta flygbolag. Andra hyra ut sina flygplan och personal från andra företag. I båda fallen är ett flygbolag kraftigt understödda av en stor markpersonal som innehåller reservation agenter, städare, storkök och lastmaskiner, bland många andra. När ett flygbolag transporterar passagerare, införs ett antal regelbundna rutter tillsammans med en konsekvent schema. De flesta av dessa linjer bildas på nav och ekrar modell, med flygbolaget har en central knutpunkt genom vilka många flygningar routas. Passagerare kan köpa biljetter direkt via flygbolaget, eller genom licensierade återförsäljning agenter. De flesta passagerare lufttrafikföretag även registrera codeshare avtal, som ger dem möjlighet att samarbeta med andra flygbolag att erbjuda fler flygningar.

Freight flygbolagen också normalt följer ett regelbundet schema genom en myriad av uppsättning linjer som är utformade för att effektivt gå paket från en plats till en annan. En lastbärarna kan komplettera sina flygplan med leverans lastbilar, eller så kan endast erbjuda bulk transit från en flygplats till en annan, med kunder som ansvarar för förflyttningen av gods till och från flygplatsen. Stugorna av dessa flygplan är också utlagda mycket annorlunda än passagerarflygplan, att anställda att packa planen med gods och paket.

Skicka människor och gods med flyg ett snabbt och effektivt sätt att få dem från plats till plats. När flygbranschen blev mer utbredd, sjönk också, vilket gör det en ganska överkomligt sätt att färdas, liksom. Statliga regleringar har också ökat, att se till att flygtrafiken är trygg och säker för människor och varor. Internationella standarder är också tillämpas, eftersom många flygbolag erbjuder flyg mellan många länder, som kan ha varierande grad av intern reglering. Olika flygbolag har olika inriktningar, däribland billiga inrikesflyg, lyx interkontinentala resor, eller över natten globala sjöfarten viktiga paket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.