Vad är ett expresståg?

de som reser med tåg vet ofta att konstant stoppar förlänga resor och kan göra ridning mindre bekvämt. Behovet att komma till fullt stopp, ger människor möjlighet att ombord på tåget eller gå iland äter upp minuter. Även om ett tåg är mycket snabb, denna ständiga stopp och start kan bli irriterande och tidskrävande. Det är därför många tåglinjer erbjuda uttryckliga eller begränsad uttrycka tjänst, och den viktigaste skillnaden är att uttrycka tåget har färre planerade stopp, så att resenärerna når sin destination snabbare. I de flesta städer eller länder med tåg av olika slag finns uttryckliga tågtrafik. Som nämnts dessa har färre stopp. Uttrycklig kan också passera flera städer eller kanske till och med länder (särskilt i Europa). Bara för att de har begränsade hållplatser betyder inte att de inte stannar vid alla, men de har oftast ett visst antal stopp och man kan höra tågtidtabeller eller riktlinjer för att avgöra exakt vilka uppehåll görs. För mycket långa resor, till exempel i flera länder, kan uttrycka tåget bevisa fortfarande användbar för att avgöra ungefär hur lång tid resan tar, och exakt hur mycket tid som sparas genom begränsad hållplatser. När den färdades på ett tåg att passera länder kan vara en bra anledning att söka snälltåg tjänster, får dagliga resor snabbt många att leta efter en uttrycklig. Pendlare, eller ens de som genomkorsar staden, kan spara värdefull tid om de är i stånd att fånga uttrycka vägen till sin destination. Sådana linjer är ganska vanligt, men människor måste vara säker på att komma i tid för att fånga dem. Saknas uttryckliga kan innebära att fånga en långsammare tåg till kontoret, och detta kan översätta till att vara för sent till arbetet.

Tanken med expresståget har visserligen funnits länge, och uttrycker kanske vara lite exklusiva också erbjuder en plats för att köpa dricka eller få lite mat och platser comfier. Samma fråga att begränsa hållplatser finns i många bussar som tjänar pendlare. Ett antal bussar har uttrycka rutter. När både bussar och tåg används för detta ändamål kan de bara köra på begränsad tid, ofta under rusningstid. Fånga ett uttryckligt för resa till ett annat land skulle vara lättare att hitta på andra tider på dagen.

Ett tåg schema är det bästa sättet att ta reda på vilka tåg har uttrycka tåglinje. Detta sätt människor kan planera sin tid därefter. En varning föreligger i denna fråga. Även tåg är ibland för sent, en uttrycklig kan tidigt, och ibland kan lämna en minut eller två i förväg. Detta varierar med tåg linje, men många tåg pendlare har haft den obehagliga erfarenheter av att komma i tid bara för att se ett tåg lämnar stationen. Människor bör planera att komma fem till tio minuter tidigt för att vara säker på att ta tåget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.