Vad är ett Tune up?

En bil är i huvudsak en maskin, och som sådan krävs det ett visst mått av förebyggande underhåll för att fortsätta att utföra. En melodi upp är en regelbundet planerad tillfälle, vanligen en gång per år, att göra allt för förebyggande underhåll som behöver göras. Säkerställa att din bil får en melodi upp regelbundet bidrar till att upprätthålla resultatet av din bil och förlänga dess livslängd.

A tune up omfattar vanligen byte av flera delar på bilen. Dessa delar kan tyckas ytliga, men inte ersätta dem regelbundet kan leda till minskad prestanda i bilen, och kan även leda till andra problem. Exempelvis bör ett luftfilter bytas minst en gång om året, inte ersätta den när den är smutsig kommer din motor att få mindre och mindre av den luft som behövs för att kunna köras. Om problemet lämnas utan tillsyn, kommer luft-bränsleblandningen köra vidare rikare och rikare-vilket innebär att det blir för mycket bränsle och för lite luft i blandningen-och eventuellt orsaka andra delar misslyckas.

Som ni ser, en vanlig melodi upp är viktigt för bilens prestanda. En melodi upp bör innefatta ersätter luftfilter, ersätta eller rengöring av tändstift, och ersätter distributören lock och rotor. En melodi upp kan även omfattar utbyte av trådarna tändstift, bränslefilter, Vevhusventilation och syresensorn.

Underhåll som inte ingår i den grundläggande tune up kan också krävas, så en årlig stämma upp ger en god möjlighet att kontrollera bilens system, såsom bromsar och koppling, alla vätskor och oljenivå, samt drift av andra system som inte används eller kontrolleras regelbundet. Om Tune Up utförs på våren eller försommaren, bör luftkonditioneringssystemet kontrolleras också, eftersom det sannolikt inte kommer att ha använts i flera månader.

En anteckning på nyare bilar: de flesta nya bilar använder pluggar platina gnista, som inte kräver byts. Platina tändstift ofta påstås sista 60. 000 till 100. 000 miles (95. 561 till 160. 934 km), eller ännu mer. Dessa tändstift kommer inte att behöva ersättas med varje låt upp. En del nyare bilar också använda en elektronisk tändning i stället för en distributör, och därför inte behöver en ny distributör lock och rotor. För de flesta bilar är det en god idé att kontrollera instruktionsbok eller verkstadshandbok för att se vad underhåll rekommenderas under en låt upp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.