Vad är en utrymningslucka?

utrymningsluckan är en typ av nödutgång. Luckor används när andra medel för utgång inte är tillgängliga. De kan vara utformade på flera olika sätt, och används på båtar, flygplan och ubåtar förutom strukturer. Vanligtvis utrymningsluckor är tydligt markerade med skyltar som anger hur de ska användas och ger information som tydligt visar att luckan är en användbar utgång avsedd för nödfall endast. I de mest grundläggande känsla, en utrymningslucka helt enkelt en lucka. Utrymningsluckor kan också vara utformade för att öppna i luftslussar eller andra typer av avdelningar för säkerhet, och de kan förslutas med packningar och låsanordningar som är avsedda att upprätthålla säkerheten vid nonemergency situationer. Luckan vanligtvis förblir stängd, och i vissa fall faktiskt kan vara en bräcklig panel snarare än en upphängd mer traditionella öppningsdagen.

Använda en utrymningslucka allmänhet utformade för att vara lätt så att människor kan göra det snabbt och manövrera luckan i panik. Riktningar är typiskt steg för steg, visa människor varje sak de behöver göra för att få luckan öppen. Öppna en lucka kan kräva två händer och en del styrka, beroende på hur den är utformad, och öppnar en lucka kan aktivera säkerhetsanordningar såsom fyrar, en uppblåsbar flotte, osv.

Öppningen är klassiskt smal , konstruerade för att snabb evakuering av människor, inte tillhörigheter. I nödsituationer bör man försöker att inte ta saker med dem, och de bör undvika att blåsa liv västar tills de är utanför takluckor, eftersom man inte kan passa in genom öppningen med en uppblåst väst på. Det är också viktigt att hålla området runt luckan klar hela tiden för att utrymningsluckan kommer att vara tillgänglig om det finns ett problem.

i något utrymme, människor bör bekanta sig med öppningar och utgångar finns. Folk borde tänka på vad de skulle göra om utrymmet var mörk, rökig, eller på annat sätt ändras, så att de kan hitta ett sätt att fly snabbt. Det kan också vara en god idé att se över riktlinjerna för att öppna en taklucka så att i de fall de inte är läsbar, kommer folk inte att fastna på fel sida av luckan eftersom de inte kan öppna den. Flesta hantverk och anläggningarna har också personal som är utbildad för nödsituationer, och folk bör vara uppmärksamma när de ges riktningar av personal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.