Vad är en regatta?

En regatta är en båt ras, mer typiskt en serie motorbåtstävlingar, tillsammans med medföljande händelser. Regattor innebär vanligtvis antingen rodd eller segling, även om vissa med motordrivna båtar har vunnit popularitet, och de styrs av formella regler som är baserade i århundraden av tradition. Invånare i områden där motorbåtstävlingar hålls vilja gå regattor, eftersom de erbjuder en möjlighet att se ett stort antal fartyg samt att umgås med sjömän och andra medlemmar av samhället. Historiskt var en regatta också en plats att se och bli sedd för medlemmar av hög samhället.

Människan har haft racing varandra med alla båtar de kan hitta i århundraden, och Båtrace är en gammal tradition, som många konstverk från antiken visar. En regattan börjar klassiskt med en procession av båtar som seglar under deras Signalflaggor, följt av en serie tävlingar där båtar är grupperade efter klass. Vinnarna får koppar, pengar priser, kransar, och lovord från mängden, med medlemmar i publiken tittar från bestånd längs kusten eller från andra båtar. En av de mest kända regattorna är Henley Royal Regatta, som äger rum på stranden av Themsen. Regattan är en viktig social händelse i England, och många av konkurrenterna, tillsammans med sina båtar, är ganska känd. Rodd vid Henley anses vara en enorm ära, särskilt om priser vinns. I Nordamerika, Royal St John's Regatta är ett annat exempel på en välkänd serie tävlingar.

Vissa regattor ske årligen på samma plats, medan andra följa komplicerade regler om timing och plats. America's Cup-tävlingar, till exempel röra sig beroende på vem som vann den sista matchen. Som regel är en regatta namn för den region där den inträffar, och deltagarna kan behöva utfärdas formella inbjudningar, snarare än att bara dyka upp.

procession av fartyg i början av en regatta kan vara ganska spännande. På många matcher, får fartyg av historiskt intresse tas med i processionen, även om dessa fartyg inte kan konkurrera, så processionen erbjuder en möjlighet att se Tall Ships och annat av historiskt och kulturellt intresse. Deltagarna tenderar att klä upp inför evenemanget deltar i olika danser, luncher, middagar och fester som har samband med regattan, varav några är ganska flotta och definitivt inbjudan-bara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.