Vad är en motorblocket?

motorblocket är grundbulten för fordon som drivs med förbränningsmotor, som ger den kraftfulla för fordonet. Motorblocket kallas ett block eftersom det är oftast en fast rösterna bil del, bostäder cylindrarna och komponenter inuti en nedkyld och smorda vevhus. Motorblocket är utformad för att vara mycket stark och robust, eftersom ett misslyckande av resultaten motorblocket fel på bilen, som inte kommer att fungera förrän motorblocket ersättas eller repareras. är motorblocket gjord av gjutjärn, men i slutet av 1990 motorblock tillverkade av plast och andra experimentella material som har används i prototypen bilar med förhoppningen att utveckla mer lättviktiga, bränslesnålare bilar. En gjutjärn motorblocket kan omfatta en betydande del av bilens vikt, och behöver normalt flera personer att tas bort och arbetade på ett säkert sätt. Att arbeta utifrån i, startar motorblocket med en solid metal utanför, för att försegla allt inuti. Ett antal kanaler och passager omfattar inuti kylning jacka, och avser att leverera vatten från kylaren till alla heta delar av motorn, förhindra överhettning. Efter vattnet cirkulerat i motorn, återgår det till radiatorn kylas av fläkt och skickas tillbaka genom motorn.

Kärnan i motorblocket är cylindrar, begränsas av topplocket. Antalet cylindrar bestämmer storlek och placering av motorblocket, med de flesta bilar som har mellan fyra och åtta cylindrar. Cylindrarna hus kolvar, som ger motiv energi för fordonet genom en serie av kontrollerade explosioner inne i cylindrarna som trycker på kolvarna ut, flytta vevaxel av fordonet.

Bifogat till botten av motorblocket är oljetråget, som sälar i smörjolja för motorn. Periodvis oljan för bilen måste ändras, och oljetråget är dräneras och fyllas på att ta bort äldre olja, som har förlorat viskositet och plockade upp föroreningar.

motorblocket är kollektiva begrepp som avser vevhuset och alla de komponenter som fyller den, inklusive packningar, ventiler och tätningar. På grund av vikten av motorblocket i hur bilen rekommenderas att förare utför regelbundet underhåll på sina fordon för att förhindra skador på de inre delar som kan orsakas av överhettning, otillräcklig olja och andra lätt kan förebyggas situationer.

motorblocket blir mycket varma under normal drift, och drivrutiner bör vara försiktig med att röra den förrän den har svalnat tillräckligt. Några driftiga förare och lovande kockar har också experimenterat med matlagning mat såsom bakad potatis på motorblocket, även om detta inte generellt rekommenderas därför bör maten kan bli rubbas under tillagningen, vilket kan orsaka skador på motorn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.