Vad är en minivan?

En minibuss är ett fordon mindre än en van men stor nog att passa sju till nio personer. I nutid är dessa fordon i samband med fotboll mammor och familjer med barn, men de har egentligen funnits mycket längre. Föregångarna till minivan inkludera fordon som Volkswagen buss, men den första riktiga minibussar började massproduktionen av företag som Toyota och Chrysler på 1980-talet. Det finns flera gemensamma drag för de flesta minibussar. Dessa inkluderar längd inte mycket större än en bil. Sådana vans har också en carlike front, öppning bak luckor, och tre rader av säten. Du kan oftast ta bort en av raderna för extra lagringsutrymme. Centrum av en minivan vanligtvis har skjutdörrar i stället för dem att öppna utåt. Skjutdörrar kan vara placerade på en eller båda sidor av fordonet.

ofta minibussar blev föredrog att bilar som stationsvagnar, en typisk bil för stora familjer, eftersom de mer liknade bilar och kan vara något mer bränslesnåla. De var också en primär val för folk som ville ha massor av passagerarutrymmet. Många föräldrar har tackat minivan kreatörer för att skapa tre rader av stolar, vilket ger möjlighet att skilja argumentera barn genom en rad.

storleken på dessa fordon kan variera och de kan göras mindre och större storlekar, vilket kan lägga till längd. Höjd är normalt ca 65 inches (165,1 cm), eller lite högre. Särskilt i början, kanske minibussar inte att föredra eftersom många av dem saknade starka motorer. Om folk ville ha större transportföretag med mycket makt, tenderade de att vända sig mot stadsjeepar. Idag finns många modeller av minivan gjorts med en V6 eller V8-motor. Detta ger dem större makt och gör dem mer kapabelt att bogsera saker som små trailers.

populariteten för dessa fordon är fortsatt hög, även om det har skett en viss nedgång i popularitet eftersom de inte är oerhört bränslesnåla fordon. Vissa människor har vänt sig till mindre bilar med större bränsleeffektivitet eller hybrid SUV typer. Det har också oro över säkerheten för tidiga modeller. Lägga förare och passagerare krockkuddar och sidokrockkuddar ridån har ökat krocktester och säkerhetsfunktioner på de flesta minibussar.

Trender i skapandet av alternativa bränslen eller mer bränslesnåla fordonen kör biltillverkare att hitta sätt att producera hybrid minibussar. Flera biltillverkare utvecklar minibuss hybridmodeller. Dessa kommer sannolikt att ersätta traditionell minibussar under kommande år bränsleeffektivitet krav växa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.