Vad är en konvoj?

en konvoj är en grupp av fordon som reser tillsammans till ömsesidig nytta. Det finns ett antal olika typer av konvojer, från beväpnade konvojer under kriget konvojer som färdas tillsammans genom avlägsna områden för att säkerställa att alla gör det igenom. Bruket att resa i konvoj är gamla, några av de tidigaste konvojer var troligen grupper av aktörer som reste tillsammans med främmande länder.

Historiskt har handeln konvojer använts i århundraden, och några av dessa konvojer bestod av tusentals personer reser tillsammans. Många handlare reste i konvoj över större öknarna i Afrika och Mellanöstern med ett stort antal kameler och andra lastdjur. Genom att resa i en stor koncern kan handlare skydda sig från razzior, och de kunde också ibland förhandla bättre villkor på andra sidan öknen genom att förhandla tillsammans. Till havs många konvojer av militär natur . War flottor ofta färdas i konvoj till stöd för varandra, och handelsfartyg kan konvoj under en period av fientlighet att skydda varandra. Under tider av krig, nationella militärer ger ofta konvoj stöd till handelsflottor, stationering flera jagare att resa med en konvoj, till exempel. Några fantastiska fotografier av marin konvojer kan ses från andra världskriget, när fartyg som reste mellan Europa och USA i stora konvojer med luft och hav stöd för att försvara dem från tyska U-båtar.

På land , avverkar en konvoj av militära fordon tillsammans för att stödja varandra för att bekämpa operationer. Big rig Åkarna kan också färdas i konvoj som en form av vänskaplig broderskap. Människor kan också samlas i en konvoj att gå igenom riskfyllda väderförhållanden eller avlägsna områden, så att om ett fordon blir illa ute, kommer någon att vara där för att varsel. I sådana fall kan andra fordon i konvojen hjälp med reparationer eller överföra gods och passagerare från funktionshindrade fordonet till en fungerande en om det blir uppenbart att den nedskjutna fordon kommer inte att kunna fortsätta resan.

Mer lättsinnigt, kan en konvoj av fordon resa enkelt tillsammans se till att de når en slutdestination vid samma tidpunkt. Till exempel, en grupp människor på väg till ett bröllop eller begravning tillsammans allmänhet går i en konvoj. När det gäller begravningar, får fordon bära märkning som identifierar dem som en del av en begravning konvoj för att säkerställa att de inte blir separerade. Denna typ av konvojen är också användbart när bara en bil vet var konvojen ska hamna, de andra bilarna kan följa leda fordonet till slutmålet utan att oroa dig riktningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.