Vad är en kartong båt?

papp båten gjorde sitt första framträdande i 1962, när Davis Pratt of Southern Illinois University byggt en som en fysik projekt. I ett försök att bevisa att kartong kan uppfylla huvudmännen i flytkraft, Pratt används wellpapp för att tillverka en farkost som var åtta fot (2,44 meter) lång, 30 inches (76 cm) bred och 12 inches (30,5 cm) på djupet, kan bära en 225-pound (102,6 kg) person. Kartongen båten själv vägde 20 pounds (9,07 kg).

För att uppfylla målet om hans projekt, Pratt hantverk fick åka 100 meter (30. 4 meter) utan att sjunka, och det gick att testa lätt. Det väckte också uppmärksamhet ekonomiskt utmanas båtälskare över hela USA, och snart efterföljare var överallt. Southern Illinois värd en regatta kartong båt 1974, en händelse som expanderat till dussintals liknande tävlingar i hela landet. Mer än 30 år senare, är den mest populära sådant fall World's Championship Papp motorbåtstävlingar på Greer's Ferry Lake i Heber Springs, AK. Förutom att vara billig-en typisk kartong båt kan byggas för under $ 50 U. S. dollar (USD)-dessa bargain-basement hantverk har blivit populära på grund av deras mångsidighet och enkel transport. Tillverkade av vikta ark av wellpapp samman med lim och ventilationskanal eller drywall band och vattentät i skarvarna och kanterna med klister, kan de formas till en mängd olika fantasifulla former. De enda begränsningar på en kartong båt är fantasin hos byggare och viktbärande förmåga båten själv. Konkurrerande båtar i Heber Springs under de senaste åren har omfattat sex passagerare lokomotiv, en dragster och en giraff.

Men kartong båten har också vuxit bortom nyhetsvärdet. Med över 1. 500 entusiaster över hela USA och hela världen är det nu används för rekreation, fiske och kajakpaddling. Allmänhet drivs med kajak åror, rekommenderas det inte för salt vatten, eller för användning i forsar. Ämnen som är förbjudna från konkurrerande cardboat segling omfattar epoxy, glasfiber, metall och pre-vaxad papp. Vissa cardboat båtar har varat mer än 20 år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.