Vad är en hiss Kit?

En hiss Kit är en eftermarknad fordon ändring som lyfter antingen tillfälligt eller kroppen för att ge fordonet en högre profil. När en hiss Kit är installerat hjulhusen rida högre, tillåter högre däck som ska installeras. Några nya 4x4 lastbilar och stadsjeepar komma med måttlig hiss kit redan installerat. Det finns två typer av hissar kit: liftar kropp och suspension hissar . Båda har sina fördelar och nackdelar. Det kroppen hiss kit är en, två eller tre tum hiss kit som bara lyfter kroppen från ramen . Detta billig kit består av block eller distanser. Ett organ hissen inte ökar markfrigång, dock kan det möjliggöra något större däck eftersom det kommer att öka höjden på hjulhusen.

Beroende på vilken bilmodell och höjden av kroppen hissen kit, kan ytterligare pengar måste satsas på att höja stötfångare, utvidga växelspaken genom golvbräda av fordonet och göra andra ändringar för att anpassa body lift. Även en kropp hiss orsakar en bil att sitta högre, ändrar inte eller förbättra indragning eller öka resandet. I allmänhet är det därför inte anses hissen av val Offroaders. En suspension lift kit höjer hjulupphängningens genom att ersätta främre och bakre bladfjädrar och stötar. Detta inte bara skapar större resa, kan det göra det möjligt för betydligt högre däcken öka utrymmet mellan axlarna och mark. Anknytningen bör förbättras med en god suspension lift kit, men eftersom styrningen geometri påverkas, vissa väljer att lägga styrning stabilisatorer. En suspension lift kit är dyrare än en kropp hiss, men ger bättre resultat i form av höjd, hantering och markfrigång. Suspension lift kit är vanligtvis 4-tum (10,16 cm) eller 6-tums (15,24 cm) lift kit. Det finns hiss kit så högt som 18 inches (45,72 cm), men extrema hissar drastiskt kompromiss säker hantering, titta konstigt med de flesta standarder, och inte vanligtvis installeras utom den utställningsmonter eller hobby bilar.

Om överväger hiss kit över 4 inches, kom ihåg att ju högre man höjer bilens tyngdpunkt, mindre stabilt blir det när du gör skarpa svängar i höga hastigheter. Detta kan ske på en bråkdels sekund, till exempel för att undvika en olycka eller smita mötande skräp. The Jerk av hjulet kanske inte är ett problem för beståndet suspension eller ens en 4-tums hiss, men vid 6 inches eller högre, måste mer försiktighet iakttas. Fordonet kan också ha en tendens att luta mer bankas varv som motorväg korsningar och offramps, så det är viktigt att refamiliarize dig med känslan av trucken, SUV eller jeep efter att ha installerat en hiss kit.

Om ditt främsta mål med att installera en hiss kitet är att få högre däck som är minst två storlekar större än original, din hastighetsmätare och vägmätare både skall start om den bakre utgången är re-inriktad ta hänsyn till de nya däcken "omkrets. Det finns många utväxling kartor tillgängliga på nätet där du kan få en idé om vilken typ av skuldsättningsgraden du behöver. Skriv bara in din storlek lager trötta och lager utväxling. Denna information är ofta med på metallplattan ligger i en dörr sylt eller av motorn. Ibland är kodad i fordonets chassinummer (VIN). Re-växellådor kommer också att hålla de avstånd så nära lager som möjligt. Om du bara går upp en däckstorlek, kanske du kan komma undan utan ny växellådor.

Flera olika tillverkare gör lift kit. Priserna varierar beroende på modell och typ av lift kit. En mycket trevlig 4-tums suspension lift kit, till exempel, kan vara så lite som några hundra amerikanska dollar. Men till detta lägger till kostnaden för en uppsättning med fyra däck hög och nytt friktionstransmissioner, och hela modifiering kan lätt kosta US $ 2. 000 eller mer. Nya däck är inte nödvändigt, men beståndet däcken ser påtagligt liten i högre hjulhusen.

Lyft kit kan själv installerat med rätt verktyg och skicklighet, men om du inte är en mekaniker, är det troligen lättare att betala en seriös affär att installera det åt dig. Många affärer som specialiserat sig på 4x4 redskap också ha automatisk vikar och skicklig mekaniker redo att göra ändringar för dig. Observera att om du installerar en eftermarknad hiss kit kommer troligen ogiltigt tillverkarens garanti på din bil . Kontrollera med din återförsäljare i förväg om din bil är fortfarande under garanti.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.