Vad är en carport?

En carport är en öppen ensidig, överbyggd struktur som för lagring av minst en parkerad bil, skåpbil, lastbil, båt, släpvagn eller fritidsfordon (RV). Carports skiljer sig från verkstäder i att sidorna är öppna snarare än väggar. Det finns inget behov av garageportar och ett garage dörröppnare i en carport, men till skillnad från garage, Carports ofta inte har mycket lagringsutrymme. En carport kan fästas på sidan av en byggnad eller det kan vara fristående. Många Carports ligger i fronten på ett hem som leder in från stora infarten, medan andra är placerade på sidan eller bakgårdar och har smuts, betong, grus eller asfalterade uppfarter.

Stöd tjänster och ett tak skapa den grundläggande strukturen för Carports. Den carport skapades först 1936 av den berömde amerikanske arkitekten Frank Lloyd Wright. Carports kan byggas av trä, vinyl, aluminium eller stål, men stål Carports anses ofta de starkaste och mest hållbara. Galvaniserat stål Carports med ett stycke tak erbjuder en zink finish att motstå rost plus en kraftig takkonstruktion. Carport tak med många sektioner får inte vara lika solid.

Stål är dessutom brandsäkra och inte benägen att termiter eller mögel från vattenskador. Fördelen med trä Carports är att de kan se mycket tilltalande och byggas för att passa in i ett hem övergripande stil och utseende. Om underhållits korrekt, kan trä Carports bli långvarig. Vinyl Carports är inte lika vanligt som trä och stål-versioner, men de är ofta ganska lätt att ställa in och är vattenfast. Vinyl är en återvinningsbar plast med det fullständiga namnet polyvinylklorid (PVC) och den är känd för styrka.

Aluminum Carports är inte lika populär som stål-versioner, men de är lätta och finns i en mängd olika färger för att samordna med hus färger. Carports behöver inte vara permanenta strukturer och Carports aluminium finns i bärbara eller permanent alternativ. Även om inte lika stark som stål, aluminium har fördelen att vara mer lättviktiga och därför är många bärbara metall Carports är gjorda av aluminium. En bärbar carport får ha en lätt aluminiumram och en trasa canopy. Dessa typer av Carports används ofta för friluftslivet såsom solskydd vid stranden tält eller vindskydd under jakt.

Carport kits erbjuda ett billigare alternativ till anpassade built Carports. Alla typer av Carports har öppna sidor, men vädret skydd de erbjuder fordon är tillräcklig i de flesta områden. Även garage oftast ge mycket mer hyllor och lagringsutrymme, större Carports ge utrymme för dessa alternativ. Eftersom Carports är under tak, men även öppet på sidorna, vissa människor vill lägga till en picknick bord för sämre tider utomhus äta om carporten ligger utanför köket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.