Vad är en brygga?

En brygga är en anordning konstruerad ut i vattnet att öka till strax ovanför ytan för att hålla kontroll strömmar och ge skydd åt en kanal vid en vik. Även bryggor vanligtvis inte kan stoppa en pågående, kan de hjälpa till att stoppa vissa stranderosion. Alltså, en brygga hjälpa områden längs stranden behålla sin sand i det allmänna området. är en brygga oftast består av stora stenar, stenar eller plattor cement. De är helt enkelt dumpas på plats. Även detta kommer att ge lite vatten för att komma igenom, till skillnad från en solid pir, kommer den att göra även det planerade arbetet med att bryta upp den nuvarande. Bryggan kommer också att absorbera en del av effekterna av vågorna genom att ha en mer porös yta. I de fall där en ström går parallellt med stranden, kan flod komma och flytta en del av sanden i riktning mot den nuvarande. Med tiden kan det påverka vissa områden mer än andra, ständigt flyttar mer sand från ett område och löser in den i en annan. Denna typ av erosion är mycket skadligt för företagen beroende på att ha en hel strand för besökare att njuta.

Bygga en strand brygga kommer inte bara att bryta upp den nuvarande, kommer den också bidrar till att hålla någon sand som fångas från att gå för långt ner till stranden. Men när en brygga byggs kommer andra snart följa i den riktning nuvarande regel framförs. Detta beror utan efterföljande bryggor, de områden nedströms omedelbart kommer att finna sin erosion kommer ofta ske i en snabbare takt. Detta beror på sand uppströms är inte längre deponeras på stränderna. Därför, om en brygga byggs, kommer en hel rad av bryggor är normalt. En brygga hamninloppet liknar i sin design och funktion. De förhindrar också strömmar sprids och deponerar sand. Men där eftersom de flesta bryggor är byggda för att hålla sanden är dessa bryggor byggda för att hålla sanden ute. Djupt vatten kanalerna är nödvändigt så att större vattenskotrar kan flytta in och ut. Därför måste alla sand som gör att kanalen grundare än det är tänkt att vara allvarligt kan komma att förstöra sjöfart.

En av de sekundära fördelarna med en brygga är att det ofta är används av fiskare att komma ut i vattnet lite mer. Jetty fisket kan vara några av de mest produktiva kustnära fiske som finns. Klipporna ger gott om gömställen för fiskarter, nästan gör det som en kustnära korallrev. I många fall kommer sportfiskare klättra upp på klipporna själva. På vissa ställen, fiskar Piers byggd över bryggorna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.