Vad är en åsna Motor?

en åsna motor, eller ånga åsna, är en typ av mekanisk trissa system som användes ofta inom skogsindustrin under 1800-talet. Donkey motorer ofta ångbåtar, vilket gjorde dem mycket effektiva för att transportera virke. Förutom att vara en populär fixtur inom skogsindustrin var dessa motorer även för gruvtillämpningar och marina aktiviteter.

John Dolbeer krediteras med att uppfinna åsnan motorn 1881. Uppfinningen av en förbränningsmotor under mitten av 1850-talet till stor del elimineras behovet av ångbåtar åsnan motor, men avverkning maskinen tas tillvara innan 1850-talet. Detta var inte bara maskinen relativt enkel att använda, var det också mycket effektiv vid transporter av stora stockar.

Med hjälp av ett verk häst, en åsna motor kabel drogs in i ett skogsområde där träd har nyligen klippa. Sedan var här kabeln ordentligt ansluten till en stor stock avsedda för trä-kvarn. När kabeln var fäst ordentligt, en åsna motor operatör skulle öppna maskinens regulator. Detta gjorde det möjligt för maskinen att fungera som en mekanisk trissa genom att sakta dra log mot maskinen. När loggen nått maskinen var loggen sedan lastas ombord på ett annat fordon. Så småningom sändes alla stockar som drogs ut ur skogen till fabrikerna via järnväg. Eftersom åsna motorer var stor i storlek, och ganska tung, flyttar denna typ av maskin visade sig vara ett problem. Så småningom lärde skogsarbetare som en åsna motor skulle gå helt av sig själv om motorns kabel var ansluten till ett träd. Genom att säkra att motorns kabel till ett träd, åsnan motorn skulle helt enkelt tum sig närmare trädet. Således kunde maskinen flyttas utan en massa arbetskraft. skapades lika avancerade skogsmaskiner, var åsnan motorn i stort sett övergivits. I själva verket kan många av dessa motorer som fortfarande finns i skogar över hela världen. Eftersom maskinerna var svåra att flytta, även när trädet-pulling metoden var anställd, många skogsbolagen har helt enkelt slutat åsna motorer att tyna bort i stället ta bort dem från skogen.

En del av dessa motorer är för närvarande på displayen på museer över hela världen, även om de flesta av dem aldrig har återfunnits. Den moderna skogsindustrin har ingen användning för åsna motorer, eftersom dessa motorer är inte lika effektivt som moderna maskiner. Men utan uppfinningen av ånga åsnan, bloggare som fanns under 1880-talet skulle ha haft en mycket hårdare liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.