Vad är en Taklucka?

En taklucka är en typ av öppning i ett fordon som tillåter både ljus och luft att komma in i passagerarutrymmet. Flesta soltak idag drivs elektriskt, även om några av dessa öppningar kan manövreras manuellt. Soltak har kommit långt från sina ursprungliga begynnelse, och dagens soltak knappast liknar dem från ett par år sedan.

Ursprungligen ett soltak bestod av en ogenomskinlig glasrutan som manövreras manuellt. Denna enda lager av glas kan vara minimalt öppnas eller stängas avslöja frisk luft eller solsken. År 1973 skapade en Ford marknadschef på moonroof. Denna typ av tak ingår en genomskinlig glasruta som inte bara inletts, men få passagerarna att visa omvärlden genom glaset även när moonroof var stängd. idag, både moonroofs och soltak fortfarande existerar, men båda termerna har blivit i stort sett utbytbara. Dessutom har soltak och moonroofs förvandlats till många olika typer och stilar som finns tillgängliga över hela världen. Styles omfatta pop-up, spoiler, inbyggda, falsning, top-mount, panorama, och löstagbara takluckor. Den största skillnaden mellan de båda typerna bygger på faktiska rörelse taket.

Medan vissa tak lutning och skjut, andra tak är helt avtagbar. Beloppet av takets yta täcks av glas är också ett sätt att skilja mellan de många typer av soltak tillgängliga. De flesta av de nyare modellerna är elektroniskt, men vissa av dem drivs manuellt. Typiskt, manuellt manövrerat soltak tenderar att vara billigare än elektroniska utgåvor. P

soltak kan fabriken installerat, eller så kan de läggas på vissa fordon när en bil har lämnat fabriken. Nästan alla bil företag erbjuder nu olika versioner av takluckan eller moonroof. Dessutom är nyare soltak som uppfann ofta, eftersom de flesta konsumenter vill ha större paneler av glas som ger vägen till en större mängd ljus och luft.

Senaste taklucka uppfinningar är inriktade på att fånga energin från solen för att skapa en effektiv, miljövänlig bil. Solar soltak är ett bra exempel på detta nyare teknik, och dessa tak föra en helt annan innebörd att den ursprungliga taklucka konceptet. Solar tak är gjorda av glas som är utrustade med en verklig solpanel. Syftet med solpaneler är att skapa elektricitet som i sin tur aktivera interior fans. Tanken bakom denna uppfinning är att kyla ner inne i en varm bil när bilen inte används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.