Vad är en Surf Ski?

En surf ski är en typ av vattenskotrar som drivs av enskilda. Det är mycket likt en kajak, men med en viktig skillnad. Till skillnad från en kajak, som har en urholkad öppning där användaren sitter, har surf ski ett mycket grundare indrag på topp för ryttare. Detta är anledningen till att surfa skidor ibland som sit-on-top kajaker.

Även surfa skidor först nyligen börjat få stor popularitet, de har funnits i nästan ett sekel. Harry McLaren, som bodde i Port Macquarie, Australien, kom med idén till denna vattenskoter antagligen som ett sätt att nå lokala ostron sängar. Lite är känt om deras produktion fram till 1930-talet, då en konstruktion patenterades i USA. Det är tänkt att bygga sedan innan bestod av Urholkningen virke.

Moderna surfa skidor är inte längre gjorda av trä, eftersom materialet är för tung och långsam för att hitta en följd bland moderna användare. Snarare, glasfiber och Kevlar ® är det bästa materialet. Dessa ger möjlighet att göra en mycket lätt produkt som är enkel att transportera både på land och på vatten. Kevlar ® och glasfiber material som vanligtvis varar längre än trä också.

dimensioner surf ski är mycket standard med endast en liten avvikelse mellan modeller. Flesta surf ski modeller är mellan 19 och 21 fot (5,8 och 6,4 meter) lång. Bredden är i allmänhet mellan 17 och 19,7 inches (43 till 50 cm). Det kan finnas en viss variation utanför dessa dimensioner, beroende på tillverkare. Den främsta fördelen med en surf ski är dess hastighet. De anses mycket snabbare än de flesta kajaker, och den snabbaste surf ski borde springa ifrån en liknande kajak byggd för fart. Därför är de ofta används av dem som gillar att resa långa sträckor för egen kraft, helt enkelt eftersom de glida genom vattnet så lätt. Över stora avstånd, leder detta till mindre energi används under paddlingen. Som med alla fördelar, men det finns också några kompromisser.

Den största nackdelen med surf ski, särskilt jämfört med kajaken, är i område av stabilitet. Medan bredare och kortare modeller kan vara mer stabila än de som byggdes strikt efter hastighet, är de fortfarande betydligt mer instabilt än kajaker. Det är inte ovanligt för nybörjare att ramla flera gånger per tur tills de har möjlighet att bättre förstå hur vattenskotrar kommer att reagera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.