Vad är en Sulky?

En sulky är en lätt tvåhjuliga vagnen avsedda att dras av en häst. Specialiserade versioner avsedda för hundar finns också, tillsammans med sulkies som kan dras av ett team, i stället för en enda häst. Tillverkare av sulkies över hela världen fortsätter att producera denna typ av vagn och erbjuda reparation av befintliga produkter, och det är också möjligt att få användas sulkies genom begagnad utrustning listor som offentliggjorts av hobby och organisationer racing.

Namnet "sulky" är en hänvisning till ord som betyder "avvisande," eftersom sulkyn bara rymmer en person. Sulkyn utformades ursprungligen som en form av lätta transporter för människor som reste på egen hand, såsom läkare, och den från början hade fyra hjul istället för två. Den låga vikten gjorde det lätt för en person att hantera, minskad belastning på hästen och få människor att resa snabbt, som en enda häst kan dra en sulky med lätthet. Med tiden anpassades sulkyn design för användning i hästkapplöpning.

Sulkies fortsätta att användas som transport i vissa delar av världen, men de är sannolikt oftast ses idag i travsporten. Harness raser, som kan pacing eller travlopp, använder specialiserade sulkies som är extremt lätt, kräver jockey att balansera med omsorg om den nästan obefintliga sätet. Utbildning och kärror motion också utformad för racing branschen är något större och tyngre. P

Sulkies används också för att visa vissa typer av hästar. Pacers och hingstar får tas upp under sele med en trumpen i vissa Show divisioner. Visa sulkies är oftast tyngre och större än ras sulkies, med en relativt enkel, ren design som inte avleda uppmärksamheten från den naturliga skönheten hos hästen. Nöje förare kan använda en sulky konstruerade för transport, med en suspension högre än den som används för att visa och racing.

folk som kör hundar kan också utnyttja sulkies med designade beslag för användning med hundar. Eftersom hundar har betydligt mindre dragningskraft än hästar, är lätt design en viktig faktor för en hund trumpen, att se till att hunden inte är skadad. Sulkyn kan också vara utformad för att rymma ett team, fördela vikten på vagnen och föraren över flera hundar. Dog körning praktiseras i olika regioner i världen för rekreation och transport, och i vissa områden, är det möjligt att gå in tävlingar som inslag hundar arbetar under selen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.