Vad är en Stealth Bomber?

Stealth Bomber, eller B-2, är en lång rad bombplan med möjlighet att flyga nästan oupptäckt i fiendens luftrum, visas så liten som en fågel på radar. Det kan bära stora artilleriet, inklusive atombomber. Det är effektiva vid alla höjder, kunna nå runt om i världen bara timmar, och kan flyga 6. 000 nautiska miles (1. 852 meter) utan tankning. Den Stealth Bomber skulle vara en ersättning för B-52 bombplan och tog nästan 10 år och miljarder dollar att utveckla. Northrop Grumman började leveransen av de första funktionella B-2 bombplan i slutet av 1993. United States Air Force (USAF) gav Stealth Bomber en tillförlitlig kvalitet av 90% för de första tre åren av användning. År bedömningar hävdade att två stealth bombplan kunde göra jobbet på 75 andra flygplan.

Ur ett visuellt perspektiv är stealth bombplan s "flygande vinge" konstruktion helt unika. Själva planet är påfallande smal och platt, som ger intrycket av praktiskt taget ingen kropp. De framkanter är vinklad 33 grader, medan de bakre kanterna bildar ett "V"-form. Planet är täckt av en svart färg med radar-absorberande beläggning. Den svarta färgen bidrar till att hålla bomb gömd under nattetid uppdrag. Det övergripande målet för Stealth Bomber är att leverera vapen i en precision sätt snabbt utan att behöva engagera sig i kampen. För att uppnå detta mål har man många konstruktionsdetaljer. Dessa avvikelser från konventionella flygplan medge att det kan nästan inte upptäckas i fiendens luftrum.

För att förbli oupptäckta måste Stealth Bomber vara oerhört tyst, både från en radar och en audio insiktsfull. De fyra motorerna är begravda djupt inne i planet för att dämpa ljud. Istället för att släppa avgaserna bakom sig som ett vanligt flygplan, kyler B-2 dess avgaser i en särskild avdelning och sedan ventilerna den AVGASKRÖK ovanför kroppen. Detta hålla den från att vara ett lätt mål för värmesökande missiler och skyddar det från marken sensorer som skulle känsla värmen från botten av planet.

Kupén rymmer två besättningsmedlemmar. Det finns tre inställningar för piloter att välja mellan: start-läge, go-to-krig-läge, och landning läge. Dessa tre funktioner ändras genom att bläddra tre sätt switch.

Vapen hålls i vikar i mitten av planet. Det kan bära £ 40. 000 (18. 143 kg) av vapen på en gång. Dessa omfattar konventionella och atombomber, precisions-ammunition like bunker busting marken bomber och strategiska kryssningsmissiler, bomber allvar och ett brett utbud av marina vapen.

Den framtida användningen av B-2 Stealth Bomber verkar vara lite osäker. Den ursprungliga USAF Planen var 132 bombplan att vara i tjänst, men efter 35 år fanns det fortfarande bara 21. Stealth flygplan i allmänhet har till stor del beundrat som framtiden för värnplikt flygplan, men beläggen visar att inköp har inte visat om de kommer att bli en stor kraft i USA eller på annat sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.