Vad är en Stabiliserande?

Den del av en båt kallas drogue används för att bromsa en båt vid hård väderlek. Utan denna enhet, skulle en båt inte kunna avta, vilket i sin tur skulle leda båten att krascha. Dessutom drogues hjälpa en båt kapten att styra fartyget. Huvudsak ett drogue fungerar som en typ av ankare som skapar en betydande motstånd. P

Drogues är fäst på baksidan av en båt med en lång nylon rep. För att förhindra att drogue från flytande på ytan av en vattenförekomst, kedjor är också knutna till enheten. Ofta är termen ankare synonymt med begreppet drogue . Är dock ett ankare något annorlunda, eftersom det är betydligt större i storlek och avvikande form. Ett ankare kommer att ge ett fartyg nästan helt stilla, även om detta inte är möjligt när en drogue.

Drogues varierar i form och storlek, även om de flesta drogues byggs i form av en fallskärm. Tillverkad av flexibla material, Parachute drogues arbeta mycket likt en verklig fallskärm, men dessa objekt använda kraft av vatten, i stället för luft, att bromsa en båt. Små slitsar kan skäras i en drogue för stabilitet skäl. Erfarna seglare effektivt kan bedöma avstånd som drogues bör sättas in. Syftet med denna anordning är att använda den naturliga kraft av en våg för att bromsa en båt ner. Därför måste en drogue bli förflyttad in i ett vattenområde med jämna mellanrum. Drogues ska stiga en våg när en båt är på väg nerför en våg.

Många människor som äger båtarna ofta försöker skapade hemgjord drogues. Dessa drogues är ofta tillverkade av gamla däck, bitar av gummi och annat skrot. Medan vissa av dessa objekt kan bromsa en båt lätt, det är mycket osannolikt att få en båt helt stilla. Större delen Naval experter är överens om att tillverkas drogues är de enda drogues som bör användas.

Annars kan en båt följd kraschar in i ett annat objekt när en storm slår till. Dessutom finns en enda kedja inte en effektiv stoppanordning. Varje fartyg som är avsedd att segla bör ha ett effektivt sätt att stoppa när en storm slår till. Drogues är det bästa möjliga sättet att bromsa en båt. Några stora båtar kan innehålla två eller flera drogues, även om de flesta små båtar kan bromsas effektivt med bara en.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.