Vad är en Sloop?

en slup är en enda gaffeltruck båt. Skillnad fräsar och andra båtar med endast en mast, en slup mast ligger längre fram i en båt och stöder en mindre framåt segel. En slup bär i allmänhet en Försegel och storsegel, men termen kan hänvisa till ett antal olika hantverk, från ett "Bermuda slup" (en modern yacht slup) till ett "slup-of-war" (en stor båt historiskt använts av den brittiska flottan).

slupen designen är idealisk för upwind segel, och anses vara en god design för de flesta segling ändamål. Som ett ljus rigg med minimal linjer och rundhult, har en slup mindre dra på segel att hantera. Samma egenskap gör också plattare segel och mindre sidledes kraft seglen. Sideways kraft är en viktig angelägenhet för att förhindra krängande i en segling hantverk-att hålla båten upprätt och förhindra vikten av seglen tippar det över. En slup förlitar sig på sin köl och platta segel stanna upprätt.

Bermuda slupar är den vanligaste typen av slup i modern segling. De är populära bland yachters och för tävlingsbruk, på grund av slupen förmåga till vindsidan segling. Bermuda riggar är särskilt känd för sin snabbhet och manövrerbarhet. Deras design vanligtvis innehåller en bowspirit (en bom som sträcker sig från fören på båten) för att öka mängden segla slupen bär. Bermuda design är från den 17: e talet och har haft regelbundna bruk under fyra sekler.

är den typiska Racing Sloop design baserat på Bermuda rigg, men fokuserar på bättre fart och rörelse, med uteslutande av allt annat. Sådana slupar inte nödvändigtvis sjövärdig och köra hög risk för kantring. Flesta racing tävlingar, därför har infört strikta regler när det gäller tillförlitligheten hos konkurrerande båtar, samt begränsa ny teknik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.