Vad är en Slipway?

En slip, också känd som en båt halka eller bara en slip, en ramp som ansluter marken i ett vattenområde och används för att transportera båtar i eller ut urvatten. Det kan vara byggda av trä, betong, grus och andra material, eller kan även vara en naturlig formation som används som slip out of convenience. Båten glider kan också användas som en plats för att reparera, bygga, eller dekonstruera båtar och ofta är belägna längs varv, där de är byggda med kölkvarter-uppradade längder av trä som håller fartyget på plats tills den är redo att antingen starta i vattnet eller som dras bort på vägen. p

slipar kan byggas på praktiskt taget alla vattenområde, såsom floder, sjöar och hav. Den idealiska platser för deras konstruktion är de med lugnvatten samt lätt tillgång från vägen. Alternerande tidvatten kan ha en negativ effekt på förmågan att använda en båt glida, eftersom en lågvatten kan göra detoanvändbara slutar sluttar ner i vattnet för tidigt. Slips kan vara antingen offentlig eller privat, varav den sistnämnda kan ägas av en privat organisation ochkan erbjuda tillgång antingen via någon form av medlemskap eller genom uttag båtfolk en avgift för tillträde.

Små vattenskotrar kan starta och stänga vattnet via en slip som helst tidvattnet tillåter. Trailern för båten antingen flyttas i vattnet och nerrampen tills farkosten svävar, eller det förfarande är omvänd när båten börjar införas på stranden. Stora fartyg kan också byggas upp och lanseras påslipar, men kan normalt inte lämnar vattnet på samma sätt, eftersom ett fartyg som är för stort skulle kunna förstöra en slip konstruktion på grund av den högamängd kraft det skulle ta att dra den i land. Detta skulle även hända trots användningen av fett som ofta används för att smörja en slip närtransporterar båtar på och stänga av en båt slip.

En typ av båt glida som används av räddningspersonal nödsituation båt besättningarna är en livbåt slip. Dessa är oftast av stål, med en nödsituation livbåtvilar på slip tills den måste vara i vattnet. När du är redo att användas, går båten vattnet snabbt på en hög vinkel, och kan dras tillbaka uppefteråt med hjälp av en vinsch.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.