Vad är en Skycap?

En skycap är en vaktmästare som arbetar på en flygplats, hjälp till passagerare med bagage, rullstolar och andra särskilda behov. Skycap jobb allmänhet entry-level, med en låg lön och minimala möjligheter till avancemang, och vissa flygbolag har slopat skycaps helt och hållet, i syfte att skära ner på kostnaderna. Normalt kan besökare till en flygplats identifiera skycaps av sina uniformer, som ofta färgglada eller annat särskiljande så att de sticker ut. Det skycap är ättling av militärpolis, en järnväg porter. Redcaps namngavs efter deras särskiljande röda hattar, som hjälpte dem att stå ut från mängden så att järnvägen passagerarna lätt kan identifiera dem. När kommersiella flygbolag blev lönsamt, förutsatt många flygbolag skycap tjänst eftersom folk var vana att få hjälp från järnvägs-bärare, och termen "skycap" myntades för att beskriva bärare som har arbetat på flygplatser.

De flesta skycaps umgås nära trottoaren, så att de kan uppfylla passagerare när de anländer med särskilt tungt bagage. Flesta skycaps har tillgång till bagagevagnarna för att flytta bagage runt, och de kan också hjälpa till med rullstolar, barnvagnar och besvärliga objekt. I regioner där det är tillåtet, en skycap kan också utföra Snabbincheckning-ins för flygningar, så att passagerarna att hoppa över linjerna på flygbolagets disken och även svara på frågor från resenärerna och familjemedlemmar.

Av tradition , skycaps är tippade för sina tjänster. Även deponering är inte nödvändig, eftersom tekniskt skycaps är en tjänst som tillhandahålls av flygbolaget, är deras lönenivå som vanligtvis är så låga att de tvingas starkt beroende av tips. Generellt tips erbjuds per kolli, i USA, tips på $ 1-2 US per påse är vanliga, med högre tips erbjuds till extra tjänster eller på semester.

I vissa regioner har flygbolagen försökt att uttryckligen förbjuda deponering skycaps, hävdade att kostnaderna för bagage hantering ingår i biljettpriset, och påpekade att många resenärer som inte har lokal valuta, eller kanske inte har kontanter lättillgängligt, eftersom de inte räknar med att spendera pengar på flygplatsen. Skycaps har uttalat sig kraftfullt mot försök att förbjuda deponering, med argumentet att tips är en viktig del av deras lön, och påpekade att om man vill ge tips, bör de gärna göra det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.