Vad är en Shuttle Service?

En shuttle service är i grunden en metod för att transportera människor och tillbaka från en punkt till en annan. Vanligtvis har pendeltrafik utsett drop-off och uppsamlingsplatser, och fordon som kör skytteltrafik mellan två punkter med jämna mellanrum. Tjänsten är ofta gratis, men i vissa fall kan det finnas en nominell avgift för att använda shuttle transport. Pendeltrafik rädda människor tid genom att spara dem en lång promenad innan och efter en händelse. De bidrar också med allmänhetens säkerhet genom att minska antalet fotgängare på parkeringsplatser efter en stor match eller evenemang.

Shuttle service är en gemensam tjänst som erbjuds överallt där det finns stora grupper av människor på väg till samma ställe. Detta gäller särskilt om parkeringen är stort eller ligger ganska avstånd från händelsen eller attraktion som människor promenerar till. Shuttle service är vanligt vid idrottsevenemang och konserter. Shuttle service kan också ges till stora köpcentra, nöjen eller nöjesparker, djurparker och sjukhus.

Nästan alla fordon kan användas till pendeltrafik, men skåpbilar och mindre bussar är vanliga. På nöjesparker och andra attraktioner utomhus, folk ibland skytteltrafik från parkeringarna till de främre portarna med en öppen spårvagn, som liknar ett litet tåg med passagerare bänkar, dragen av en golfbil. Färjor är ett slags pendeltrafik också. Shuttle service kan också ges till V. I. P. hotellgäster via limousine. En av de vanligaste typerna av skytteltrafik är airport shuttle service. Långtidsparkering och budget parkeringsplatser ligger oftast ganska avstånd från flygplatsen. Ingen vill gå långa sträckor och drar alla sitt bagage med sig. De flesta stora flygplatser erbjuder denna tjänst gratis till resenärer.

Många hotell utbud shuttle också, särskilt då hotellet är beläget nära en stor flygplats. Tjänsten kan vara gratis, eller det kan finnas en avgift läggs på din faktura. Var noga med att fråga om detta när du bokar ditt rum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.