Vad är en Serpentine Belt?

Ta en titt under bilen och du kommer förmodligen hitta ett bälte eller ett system av remmar bifogas remskivor på framsidan av din motor. Om det bara finns ett bälte sår genom flera olika remskivor, tittar du på en slingrande bälte. Serpentine belt skiljer sig från andra typer av bälte system eftersom Serpentine bältet är en lång, sammanhängande bälte som är ansluten till flera olika enheter. Äldre system anställda att använda många bälten för att driva enheterna i motorrummet, men efter utvecklingen av serpentin bälte 1979, började de flesta bilar att använda systemet för effektivitet och användarvänlighet.

Kringutrustning såsom servostyrning pump, generator och luftpump ansluta alla bälte system. Förr i tiden skulle två eller tre av dessa perifera enheter anslutas till varandra, men inte för alla kringutrustning. Därför bröt om en av bälten, kan föraren vara omedvetna om förlusten av en enhet. Eftersom serpentin bältet ansluter alla remskivor av kringutrustning, kommer föraren märker snabbt om bältet bryter eftersom all kringutrustning-inklusive servostyrning-kommer omedelbart att lida eller stängas helt.

Serpentine bälten är mycket lättare att installera än individuella bälten. Det är oftast en lös remskivan sätta spänning på serpentin bältet, så ersätter bältet innebär helt enkelt att lossa att trissa bort det gamla bandet och ersätts med en ny serpentin bälte, och skärpa till lämplig specifikation. Äldre system krävde en mekaniker att identifiera vilka bälte bröts och arbete kring andra bälten och motorkomponenter för att ersätta bältet.

Serpentine bälten är mindre benägna att sträcka på sig och går sönder än mindre och svagare individuella bälten. Spänningen är mer jämnt fördelade längs bandet, och därigenom minska avvikelser och stretching. Eftersom serpentine bälten är normalt längre, större och bredare än enskilda bälten, tenderar de att hålla längre och motstå ofta går sönder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.