Vad är en Rotary Engine?

roterande motorn är en typ av förbränningsmotor med en väsentligt annorlunda design än den mycket mer vanlig kolvmotor. I en konventionell kolvmotor, en komprimerad bränsle-luftblandning antänds i en sluten kammare med ett tändstift som orsakar den snabba expansionen av överhettad gas. Upprepa denna cykel orsakar den karakteristiska upp-ned rörelse kolvar i en motor, som omvandlas till roterande rörelse som används för att driva hjulen på en bil eller propellern på ett flygplan eller båt.

First utformades av tyske ingenjören Felix Wankel i början av 20-talet, består den roterande motorn i en roterande trekantig komponent inneslutet i en äggformad bostäder. Det hörn av triangeln bildar en tätning mot huset skapar tre isolerad kammare, som tillsammans utför de fyra grundläggande funktionerna hos en förbränningsmotor- intag , kompression tändning och avgas . Som triangel roterar, de tre isolerad kammare rotera också, så en viss volym för att utsättas för ett intag ventil, tändstift och avgasporten som de roterar i det inre av roterande motor. I det första steget, ett bränsle-luftblandningen sprutas in i en ficka skapas mellan en kant av triangeln och dess ovala bostäder. Triangeln roterar inuti den roterande motorn tills förseglingen isolerar den mängd bränsle från INSUGNINGSVENTIL, och exponerar bränslet till ett tändstift. Tändstiftet bränder, glödgning av bränsle-luft-blandning, som expanderar snabbt och orsakar den roterande komponent att spinna, köra en vevaxel. I slutfasen av rotation, den expanderande gaser undkomma genom avgasporten, och volymen är nu klar igen, gör det möjligt att få mer bränsle från intag hamn och upprepa hela processen. Var och en av de tre volymerna alternativt sprutas full av bränsle, som sedan förbränns och sedan utsätts för en avgasporten.

Även Wankel roterande motorn är teoretiskt mer elegant än en kolvmotor, och kräver mindre rörliga delar, har det slitage som orsakas på hörn av triangeln flyttar snabbt inom bostäder på den roterande motorn visat oacceptabelt för de flesta auto företag som överväger att skapa produktion modeller. Idag är Mazda det enda företaget som fortsätter att sälja bilar som använder roterande motorer. I grunden är idén om en motor som ersätter den ryckiga upp-ned rörelse av en återgående kolvar med mjuka roterande rörelse ganska lockande, men praktiska överväganden har hittills hindrat dem från förskjuts den konventionella motorn. Kanske med införandet av nya material eller insikter, den roterande motorn en dag bli den mest framträdande formen av förbränningsmotor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.