Vad är en OHV?

Off Highway fordon (OHVs) är landfordon mest används för rekreation ändamål. Som namnet antyder är en OHV vanligtvis inte tillåtet att använda på allmänna vägar, gator eller vägar. En OHV stället köras på allmän eller privat stigar, stränder eller fält, eller i skogen. Terrängfordon (ATV), terrängmotorcyklar eller cyklar smuts, snöskoter och fyrhjulsdrivna fordon som kör till exempel jeepar och lastbilar kan alla definieras som OHVs.

Bredvid motionsidrott, OHVs används också av polisen avdelningar, Rangers skog och militären. Möjligheten för en OHV att navigera och hantera ojämn terräng gör den till en värdefull resurs för brottsbekämpning. ATV och 4x4s används ofta vid räddningsuppdrag också. Människor som är skadade medan vandring, bergsklättring eller ägnar sig åt liknande verksamhet gynnas av möjligheten för en OHV att nå dem när andra former av medicinsk behandling, till exempel en traditionell ambulans, kan inte.

På grund av den tuffa terrängen och bristen på inneslutning, är en OHV ofta orsaken till allvarliga skador. Det är oerhört viktigt för förare att använda säkerhetsbälte medan en 4x4 och att bära hjälm, skyddsglasögon, handskar, kraftiga skor och annan skyddsutrustning för ATV, cyklar smuts eller andra OHV som inte har en fasthållningsanordning. OHV organisationer också starkt rekommendera att fordon hållas i optimalt skick för att förebygga olyckor. I USA, vissa delstater kräver slutförandet av säkerhet kurs innan de köper en OHV, men försiktighet rekommenderas alltid.

många nationalparker ge utsedda stigar och andra utrymmen för människor att njuta av sin OHVs. Vissa privata markägare tillåter också användning av OHVs på sin egendom. Däremot är användningen av OHVs ofta mötts av kritik och oro, särskilt i obestämt områden. Off Highway fordon kan vara mycket destruktiva för vilda djur, växter och andra människor. Inte bara de fordon trampa växter och skada eller hota vilda och tama djur, men de är också en källa till bullerstörningar. Som sådan, många delstater i USA har utvecklat regler och infört restriktioner för användningen av OHVs för fritidsändamål.

För att säkerställa att OHVs fortfarande tillåtna på allmän mark, är det viktigt att köra ansvarsfullt. Det första är det viktigt att rida endast i områden som är avsedda för OHVs. Det finns ofta goda skäl till varför vissa områden är förbjudna att OHVs, om de inte kan vara uppenbart för ryttare, och därför är det bäst att helt enkelt lyssna på någon och alla förordningar. Det är också viktigt att vara vänlig och respekterar miljön, markägare och andra människor, såsom campare och vandrare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.