Vad är en Mothball flottan?

En Mothball flotta är en samling av fartyg som inte är i aktivt bruk, men kan möjligen användas i händelse av behov. Mothball flottor upprätthålls av många flottor runt om i världen, och några civila företag, liksom. Öde fartygen i en Mothball flotta är ofta osäkra, eftersom de vanligtvis förfaller slutligen tvingar administratörer att skrota dem, snarare än att försöka reparera dem. Med tanke på detta faktum, en del människor undrar om det kloka i att upprätthålla Mothball flottor eller "flottorna Ghost" alls, eftersom fartygen är sällan eller aldrig används. De argument för att behålla en Mothball flotta är ganska logiskt, även om sådana flottor ofta aldrig används. Tanken är att i en tid av krig eller plötsliga behov, kan marinen behöver en mycket större antal fartyg än för närvarande kontroller. För att hålla tillräckligt med fartyg för nödsituationer på fullt aktiv tjänst skulle vara oöverkomligt dyr, och ett stort resursslöseri. Genom att etablera en Mothball flotta kan dock en marinblå se teorin att de resurser som finns tillgängliga, om det behövs.

Klassiskt, Mothball flottor är förankrade relativt nära marinblå baser och andra militära anläggningar, så att de kan snabbt nås. Fartygen är oftast förberedda för sin viloperiod som töms på utrustning och vapensystem, som inlagras och skyddsåtgärder som att täta skrovet och fönster kan vidtas för att hålla fartyget i funktionsdugligt skick. Vanligtvis ett antal fartyg är förankrade tillsammans, ger en minimal besättning att ta hand om dem.

Tyvärr har de flesta fartyg i en Mothball flotta deliquesce snabbt rostar, ta på vatten, locka mögel och djur, och så småningom bryta ner helt. De är också gjorde snabbt föråldrade, tack vare ständiga framsteg i militär teknologi, så även om sådana fartyg hålls i gott skick, skulle de och deras utrustning är helt otillräcklig när en tid av behovet uppstod.

Ytterst är fartygen i Mothball flotta vanligen säljs eller skrotas. Dessa metoder är något kontroversiellt, eftersom många örlogsfartyg innehålla spår av strålning och gifter som kan vara farliga för ett genomsnittligt företag att hantera, och vissa människor anser att flottor skall hantera skrota sina Mothball flottor personligen, för säkerheten för miljön . I vissa kommuner har förekomsten av en Mothball flotta genererat en hel del ilska, eftersom medborgarna protestera tyst ruttna fartyg dockad offshore. I vissa fall är fartygen i en Mothball flotta rensas upp så mycket som möjligt och för att skapa konstgjorda rev och därigenom lösa omhändertagande problem och fördelar för miljön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.