Vad är en Kit Car?

Kit bilar är bilar som byggs av entusiaster från bil kit. Anor från tidigaste år från bilindustrin gör Byggsatsbil normalt används i ett paket eller paket med förtillverkade komponenter som kan monteras med hjälp av rätt verktyg. Allmänhet, människor som väljer att sätta ihop en bil från en bil kit hittar du allt som ingår, med undantag av motor och transmission. Men många entusiaster enkelt väljer att plocka upp några komponenter som inte ingår i satsen vid bärgningen yards eller verkstäder som erbjuder kvalitet ombyggda bildelar.

En av de första ritningar till en kit bil tros hagel från Förenade kungariket. 1896 skapade Thomas Hyler White en design för en grundläggande bil som kan monteras i alla hem garage. Detta bidrog till att driva idén om att skapa byggsatser som skulle omfatta de flesta av de nödvändiga grundkomponenter. I vissa fall togs även sådana delar som transmission och motor i de tidigaste byggsatser, men entusiasterna brukar finnas det enklare och billigare att köpa dessa komponenter lokalt. Som massproduktion av bilar blev vanliga, konceptet att göra en bil från en byggsats blev mindre attraktivt för människor som kunde få en välbyggd bil för en förhållandevis liten summa pengar. Under flera decennier fick Byggsatsbil liten eller ingen uppmärksamhet. Dock började att förändras under 1950-talet, då tanken på bilar designer kit började komma på modet.

Detta uppsving i intresset för kit bilar hade att göra med en ny strategi för hela idén med hem monteringen av ett fordon. Istället för att fokusera på begreppet spara pengar genom att göra en bil i ett kit, marknadsfördes de nyare kit som ett sätt att låta entusiaster att skapa en kopia av en klassisk och välkänd fordonsutveckling. I vissa fall skulle mönstret inte längre i produktion, vilket bidrog till att fånga uppmärksamheten hos folk som ville ha en bil som var utanför normen för samtida bilmodeller som blev alltmer enhetlig. Det fanns fortfarande en viss kostnad inblandade besparingar, eftersom kit fortfarande kan användas för att framställa en fungerande bil till ett rimligt pris.

Införandet av glasfiber komponenter i stället för plåt bidragit till att göra processen för montering ännu lättare för hobbyister. Det finns exempel på kit bilar som kan monteras på bara en helg utan en hel del problem. För folk som ville ha ett visst mönster för ett fordon men hade inte råd med en ursprunglig erbjöd Byggsatsbil chansen att leva ut en dröm.

Kit bilarna fortfarande kvar. Flera tillverkare fortsätta erbjuda kit till salu. En del är emellertid bli-kit bilförare undrar om säkerheten och stabiliteten i ett fordon som inte monteras av proffs. Medan kit bilar i allmänhet kommer med allt som krävs för att uppfylla säkerhetsföreskrifter, byggsatser fortfarande mer av en nischmarknad objekt snarare än ett alternativ till att köpa en dyrare och fabriksmonterat fordon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.