Vad är en Hearse?

en likvagn är ett fordon som är konstruerade för transport av organ, typiska människor. Likbilar används för transport av organ från begravningsbyråer för begravningsverksamhet, och på kyrkogårdar, krematorier, eller andra anläggningar. Utseendet på en likvagn är ganska tydlig, eftersom dessa fordon är konstruerade för att kistor, så de är långa, smala och stärkas för att främja vikten av bilens kaross tillsammans med kistan, kroppen och begravning hem personal som medföljer kroppen.

Termen "likvagn" kommer från franska Herce , som används för att beskriva den ram som stöder ljus över en bår eller altare. "Hearse" har använts för att beskriva en begravningsurnor fordon sedan 1600-talet, även om ordet används fortfarande i vissa regioner att hänvisa till en ram av stöttor, som kan vara lite förvirrande ibland.

Självklart tidigast likbilar var hästdragen, och några likbilar fortsätta att dras av hästar, speciellt för ceremoniella och begravningar stat. Likbilar tenderar att vara mycket ornamenterad, lägga till en air av ritual till en annars utilitaristiska fordon, och de är ofta dekorerade med blommor, skärp och andra prydnader när de används för att transportera en kropp. Beroende på stil, kanske en likvagn vara öppen, så människor att se kistan, eller stängd, döljer kistan bakom solida väggar eller gardiner. Den klassiska färgen för en likvagn i väst är svart, en färg som traditionellt förknippas med sorg, men likbilar kommer i andra färger också. I öst kan likbilar vara vita eller gula, och vissa av dem är ornately inredda. I båda fallen likvagn brukar tillverkarna ha Lyxbilar som bas, med kraftfulla motorer och förstärkt organ för att se till att de tål års användning. Eftersom likbilar kan vara extremt dyrt, många begravningsbyråer sina resurser för att köpa en eller två likbilar, schemaläggning deras användning vid behov. När en begravning hem anländer till en plats för att plocka upp en kropp, använder den typiskt en omärkt van, i syfte att diskretion. Mindre begravningsbyråer kan använda en likvagn för pickups eftersom de saknar tillgång till en sådan van, men det är relativt sällsynt. När kroppen har utarbetats och placeras i sin kista på begravningen hem växlar till sin likvagn. Beroende på vilken typ av efterfrågade tjänster kan vagnen användas en gång eller flera gånger, för att transportera kroppen till en plats för tillbedjan för tjänster och åter till en plats för slutlig disposition, sådant krematorium eller begravningsplats. Många begravningsbyråer håller också en flotta av fordon för att transportera sörjande.

Eftersom kulturella sammanslutningar med vagnen och död, borde det inte komma som någon överraskning att lära att dessa fordon ha en viss mystik för vissa människor. Några entusiaster köpa nedlagd likbilar för personligt bruk, eftersom de finner tanken rolig eller spännande, och det är inte ovanligt att se dessa fordon på vägen, ofta med speciella dekorationer för att skilja dem från att arbeta motsvarigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.