Vad är en Halyard?

En Halyard är en linje som används för att hala segel, flaggor, eller spars. Medan Fall används främst på fartyg, de kan också fästas på flaggstänger och andra strukturer för specialiserad användning på land. Många seglar leverans butiker säljer Fall tillsammans med tillbehör såsom klipp, och de finns i en mängd olika material för olika ändamål. Dessa butiker också vanligen hålla hänvisning guider hands att hjälpa människor att välja den lämpligaste vägen för deras användning.

På en segelbåt, är det absolut nödvändigt att kunna flytta, höja och sänka segel eller hela balkar med en Halyard eller flera. Detta görs för navigering skäl, så att fartygets rigg kan justeras för att dra fördel av vindarna, och även för säkerhetsåtgärder. I hårt väder, kan lämna segel eller ställa rundhult vara mycket farligt, och fartyg kan bli så topptyngda att falla över när vädret och vågorna går höga.

Spars som varv och gafflar är långa utnyttjas poler i fartygets rigg. De löper korsvis i masten fungerar som en punkt suspension för segel. Medan vissa rundhult är fasta, andra är rörliga, och det kan vara särskilt viktigt att ha lös rundhult på hög rigg, eftersom de lägger tyngd som kan göra fartyget topptyngda. Det är möjligt att höja och sänka hela rundhult, eller att bara manipulera segel, med hjälp av en Halyard.

Historiskt Fall var gjorda av hampa och andra naturmaterial, behandlade för att förhindra röta och inspekteras regelbundet och underhållas för att bekräfta att de var i gott skick. Idag sjömän används ofta syntetiska eftersom de håller längre, även om vissa har en preferens för traditionella naturmaterial för att de gillar det sätt de hanterar. The Fall kan fästas på segel och rundhult många olika sätt, och är oftast förankras i en knap i andra änden så att det är lättillgängligt.

Det tar lite träning för att lära sig att hantera en Halyard, speciellt när flera Fall kontroll samma segel och mast, eller när folk måste gå snabbt. Om Tall Ships som upprätthålls av sitt historiska värde, kan människor ofta tar fördel av klasser där de tillbringar några dagar, veckor eller månader till havs med erfarna seglare, lära sig att hantera alla aspekter av att driva en stor avgång fartyg. För mindre segling båtar, för att lära sig hantera de linjer är ofta en tidig lektion när människor får lära sig att segla, och eftersom människor bekanta sig med en liten båt under övervakning, köpa de gradvis får lära sig att arbeta på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.