Vad är en Garratt?

En Garratt var ångdrivna lokomotiv i början av 1900-talet som bestod av tre delar som kan vända sig. Dessa tre delar få tåget att röra sig runt snäva kurvor som en normal tåget inte skulle kunna manövrera utan att välta. Konstruktionen till att en del kunde vända, medan andra stannade rak eller vriden i en annan riktning, så att Garratt Model Train avancerade manövrerbarhet alternativ. Den Garratt ångloket ofta använts för att navigera extremt kurviga spår, såsom de förekommer i bergsområden, och gjorde det möjligt för lokomotiv att resa till tidigare cut-off områden. De tre-frame konstruktion bestod av en panna på mitten ram och två ångmaskiner finns vid utgången av det andra och tredje ramar, ett till vänster och en till höger om ramen som innehåller pannan . Dessa ångmaskiner gav tåget extra kraft och ofta behövs färre anställda för att underhålla och hålla tåget kör under drift. Utformningen av Garratt lok som en fördel framför andra typer av tåg under den tidsperioden. På grund av lokaliseringen och arrangemang av pannan, kan tåget köra fortare utan att välta i hörnen och kunde rymma en större panna än många tåg av tiden skulle bära.

Nackdelar komma med fördelarna. Tåget kan glida när vikten av vatten och kol användes upp från driver loket. För att förhindra detta problem gjordes vatten bakom tåget i en bifogad vagn så vikten på hjulen skulle vara desamma, och hjulen skulle vara mindre benägna att halka. p

Garratts har utvecklats av en man vid namn Herbert William Garratt, som lade fram sin idé till Beyer, Peacock and Company. Beyer, ett engelskt lok tillverkande företag, började göra mönster. Det är anmärkningsvärt att Garratts användes normalt i de flesta länder i världen utom Nordamerika. Den Garratts går också under namnet Beyer-Garratt grund av att företaget som tillverkade dem.

Beyer-Garratt ånglok användes från 1920 fram till 1950. Efter 1950-talet, var de sakta ersättas med effektivare lok, såsom elektriskt lok och dieseldrivna lok. För närvarande är Garratt lok fortfarande kvar och används ibland. Den sista av dessa operativsystem ånglok återfinns i Afrika. Garratts finns också till försäljning på museer där de underhålls och öppna för visning av allmänheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.