Vad är en Flybrid?

En Flybrid är svänghjul teknik touted som nästa generations teknik som skall användas i hybridfordon. Det utvecklades till viss del, att genom fokus på Formel 1-lopp får mer effektivitet ur sina bilar och göra dem mer miljövänliga. För att förstå vad en Flybrid är det först nödvändigt att förstå vilka grundläggande svänghjul är. kan svänghjul definieras enbart som en roterande skiva som samlar och strömförsörjning via kinetisk energi. Denna form av energi skapas när ett objekt i rörelse kommer i kontakt med ett annat rörligt objekt. Det är då lagras tills det behövs för vidare användning. I traditionella bilar är kinetisk energi som skapas när fordonet tillämpar sina bromsar och bilen stoppas av friktionen av bromsarna. Den energi som skapas under denna process förloras i form av värme, som är en av de vanligaste formerna av energi. Men utanför vårt behov av uppvärmning, värme inte mycket användbart för oss som energikälla i många fall.

Hybridbilarna förändringar som denna process genom att fånga sin kinetiska energi med hjälp av ett svänghjul. När du bromsar, är den energi som fångas in och så småningom som används för framdrivning, särskilt i långsammare takt.

Så vad är den stora skillnaden mellan den gemensamma svänghjul som används i hybridbilar och en Flybrid? Nyckeln är alla i varvtal som en Flybrid kan producera. Svänghjul i typiska hybrider arbeta på upp till 20. 000 rotationer per minut (RPM). En Flybrid fungerar i hastigheter upp till 60,000 RPM. Detta sker genom ett svänghjul teknik som är mindre och lättare än traditionella enheter.

Den Flybrid tekniken har flera fördelar. Första är det mer effektivt än de traditionella teknik som nu används av många hybrider. Denna effektivitet leder till högre makt överföringar, vilket ger bilar bättre acceleration. Flybrid teknik ökar också gas körsträcka och minska utsläppen jämfört med traditionella hybrider. Detta beror på att mer makt kommer att genereras utan att det behövs en bensin källa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.