Vad är en FISKEBÅT?

En fiskarbåt är en typ av primitiv båt som många människor förknippar med Wales och traditionell walesisk kultur. I själva verket kan coracles finns över hela världen, även i länder som Indien, Vietnam och Nordamerika, och walesare har lånat designen från den irländska, de säkerligen lånat ordet corwgl från Irländska curach . Coracles kan ses i aktivt bruk i många regioner i världen för transport, fiske, och nyhet.

Utformningen av fiskarbåt är mycket grundläggande. Den består av en ram gjord av pil, vide eller liknande material piskade tillsammans med ett vattentätt material som sträckte sig över ramen. Skinn användes historiskt, medan modern coracles kan använda sig av olika tyger, plast och andra material. Båten är normalt bara stora nog att rymma en enda person som sköter driften av fiskarbåt, som kan drivas med en eller två åror, beroende på region och preferenser seglaren.

Coracles brist en köl, med styrning hanteras genom att manipulera årorna. Formen på båten varierar beroende på region. Vissa är nästan rund, medan andra är mer ovala, med trubbiga näsor. Många ser ser ganska mycket som en halv skal, med en skål-liknande design. Sidorna av båten sitter högt i vattnet när fiskarbåt är tom, vilket ger båten ett visst utrymme att avgöra när människor och gods lastas inne. Båten kan också ha konstruerade strukturer som handtag för att göra det lättare att transportera.

Arkeologiska utgrävningar har visat att många kulturer utvecklat båtar av denna design. Den lätta enkla fiskarbåt gör det enkelt för en person att hantera, och båten kan också enkelt överföras lyft och bar hem i slutet av dagen. Även om båten inte kan rymma passagerare eller en tung belastning kan bekvämligheten att kompensera för detta.

p

Många coracles används på inre vattenvägar såsom sjöar och vattendrag. Vissa fiske kulturer använder dessa båtar för fiske, både fritids-och kommersiella, och dessa båtar används också för att flytta lätta laster runt, och som en form av transport. Vissa regioner har upphört med att använda den fiskarbåt för transport, men kan använda dessa båtar som en nyhet. I Wales, till exempel, kan demonstration båtar med coracles vara en del av Wales historia fester och evenemang turist som är avsedda att väcka intresse för den walesiska kulturen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.