Vad är en Engine Flush?

Engine flush är en procedur som används för att rengöra motorn av slam och andra element som bygger upp i olika delar av maskinen över tiden. Det huvudsakliga syftet med motorn flush är att förlänga livslängden på motorn. Genom att utföra en motor flush regelbundet, förblir den inre delarna av motorn relativt ren och har därmed optimalt. Den metod som används för att spola en motor är något liknande överföring flush. Med en överföringskapacitet flush, är det normala flödet av vätska genom den mekanism som används för att driva gammal vätska och olika föroreningar ur systemet via oljepluggen. Med en motor flush, är rengöring kemikalier införs och får cirkulera genom motorn, efter samma flöde mönster som oljan som smörjer motorkomponenter. Kemikalierna gör så småningom sin väg till oljetråget, där kemikalier och slam som de har tagit bort insättning.

Även i teorin motorn spola verkar vara en uppgift som bör utföras då och då, håller inte alla att flush är effektiv. Samtidigt som det är allmänt vedertaget att en motor flush är till hjälp i låga miltal fordon som inte har fått oljan ändras så ofta rekommenderas, vissa professionella mekanik ifrågasätta effektiviteten i jämnhöjd med höga miltal fordon. Tanken är att uppbyggnaden av slam och avlagringar i äldre får motorn mer än kemikalier i färgen kan process som resulterar i att göra en dålig situation värre. Istället för att använda en motor flush, rekommenderar de att motorn demonteras och delarna rengöras ordentligt, förutsatt att motorn fortfarande i funktionsdugligt skick.

På grund av meningsskiljaktigheter bland yrkesverksamma om effektiviteten hos en motor flush, inte varje garage eller fordonsindustri centrum kommer att erbjuda denna tjänst. Även bland de mekaniker som gör spolningar erbjuder motorn kommer i allmänhet att utvärdera tillståndet i motorn innan man rekommenderar förfarandet.

Det är viktigt att notera att en motor flush är inget substitut för att använda rätt vikt och grad av olja, eller med olja förändrats enligt tillverkarens rekommendationer. I bästa fall med en motor flush bör betraktas som ett sätt att öka korrekt underhåll och därmed bidra till att förlänga livslängden på motorn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.